Jutta
Jutta Food 19 jul 2018

Heerlijke watermeloenlimonade voor wie wil drinken zonder zat te worden

Wanneer het warm is moet je veel drinken en dan bedoelen we niet dat je cocktails moet gaan slurpen. Deze Mexicaanse watermeloenlimonade is een echte dorstlesser, bevat geen druppel alcohol en ziet er toch uit als een exotische cocktail. En: hij is in no time klaar!

Dat alcoholvrije drankjes niet saai hoeven te zijn bewijzen Arno en Mireille van The Holy Kauw Company met het boek ‘Limonade: Alcoholvrije drankjes voor volwassenen’. Daarin vind je onder andere deze agua de sandia: Mexicaanse watermeloenlimonade. Niets is zonniger én eenvoudiger te maken, of toch volgens ons culinaire zusje Culy. Wij probeerden het ook eens uit, en het lukte zowaar! Cheers!

mexicaanse watermeloenlimonade

Dit heb je nodig voor 6 glazen

  • vruchtvlees van 1 kleine watermeloen, in blokjes
  • 100 ml citroensap
  • 2 eetlepels bruine suiker (optioneel)

Voor de garnering:

  • crushed ice
  • 6 zwarte olijven
  • 6 cocktailprikkers

Zo maak je de watermeloenlimonade

Als je ervoor kiest om suiker toe te voegen, los die dan eerst op in het citroensap. Watermeloen is vrij zoet van zichzelf. Suiker toevoegen hóeft dus niet, maar is een optie voor de zoetebekken.

Doe het sap in de blender en voeg hier een kwart van de meloenblokjes aan toe. Pureer en voeg terug een kwart toe. Ga zo door tot alle stukjes watermeloen vermalen zijn tot een gladde massa. Mix er eventueel wat basilicum doorheen voor een nog frissere smaak.

Giet het mengsel door een zeef en wrijf met de achterkant van een soeplepel net zolang tot enkel de pulp over blijft. Je hebt enkel het sap nodig voor de limonade. Dat mag je goed koud laten worden in de koelkast.

Verdeel voor het serveren wat crushed ice over de glazen en schenk hier de agua de sandia over. Doe aan elke prikker een zwarte olijf en maak hiermee het drankje af.

mexicaanse watermeloenlimonade

‘Limonade: Alcoholvrije drankjes voor volwassenen’ van The Holy Kauw Company ligt nu in de (digitale) boekhandel voor € 16,99.

Kun je niet genoeg krijgen van watermeloen, maar drink je toch liever een alcoholische variant van deze limo? Dan is deze cocktail met schuimwijn en watermeloen zeker iets voor jou!

Verfrissende cocktail met schuimwijn, watermeloen en munt

Drie cocktails die je in een grote kan kan maken en sangria zit er niet bij

culy

Reageer op artikel:
Heerlijke watermeloenlimonade voor wie wil drinken zonder zat te worden
Sluiten