Lesley
Lesley Travel 11 jul 2019

Zomer aan ‘t zeetje: 6 hotspots in Knokke

Als kind sleet je er waarschijnlijk halve zomers en nu kijk je weemoedig terug op die watersandaaltjes, papieren bloemen en spelletjes op de dijk. Hoog tijd om nog eens naar ‘t zeetje te gaan! Hier moet je zijn als Knokke jouw volgende bestemming wordt.

1. Glacier de la Poste

Er staat altijd een lange rij, maar zoals vaker in ijsjesland is dat alleen maar een goed teken. De bollen zijn er gigantisch (maar laat dat je er niet van weerhouden om er twee te nemen, want eentje is geentje) en er is veel keuze, dus er is altijd wel iets wat je lekker vindt. #iceicebaby

View this post on Instagram

#icecream #icecreamlove #instafood #gelateria #fresh #delicious #dessertgoals #summerfeels #seaside #sun #comeandtaste #glacierdelaposte #knokke

A post shared by Glacier de la Poste (@glacierdelaposte) on

2. Foodiez

De beste broodjes van Knokke vind je bij Foodiez. Vanop de dijk spring je bovendien zo het strand uit, en broodjes smaken altijd beter met een kilo zand erop zicht op zee. Je vindt er ook wraps, gegrilde broodjes, smoothies en ijs.

View this post on Instagram

We zijn er helemaal klaar voor! See you soon!

A post shared by foodiez_knokke (@foodiez_knokke) on

3. Siesta Beach

Van het strand gesproken: ook Knokke heeft zijn fair share aan beach bars. Een van de gezelligste is Siesta Beach, waar je niet alleen rosé en cocktails bestelt, maar ook finger food als nacho’s, wraps, tapenades en olijfjes.

View this post on Instagram

Life is better at the beach 💙

A post shared by Anouck Willems (@anouckwillems) on

4. Cremerie Francois

Er is niets beter dan je zonnige dag aan zee af te sluiten met een bol ijs (of zes) op een hoorntje. De oudste crèmerie van België heeft al twee vestigingen in Gent en Sint-Niklaas, maar nu is er dus een derde bijgekomen in Knokke.

View this post on Instagram

#friyay ☀️ Wij zijn klaar voor een zonnig weekend vol heerlijke ijsjes 😁 Met wie kom jij een lekkere ijscoupe eten?

A post shared by cremerie François (@cremeriefrancois) on

5. The Pharmacy

Je betaalt er iets meer voor een cocktail, maar ze zijn wel van wereldniveau. The Pharmacy begon als speakeasy, maar intussen weet iedereen waar ‘ie ligt. Voor een simpele mojito ga je maar beter naar een beach bar, want hier krijg je niet de meest klassieke cocktails dan wel unieke creaties.

View this post on Instagram

The weekend never ends at The Pharmacy! 🤩 Come sip your favourite drink at one of our beloved bars. #thepharmacyantwerp #thepharmacyknokke 📸 credit: Leyla Hesna #bar #cocktails #belgium #familybar #speakeasy #weekendisneverover

A post shared by The Pharmacy Knokke & Antwerp (@the_pharmacy_bar) on

6. Más Brasa

Eet je graag vis en ben je dol op verschillende soorten wereldkeukens? Dan zit je hier goed, want bij Más Brasa vind je onder meer Spaanse, Zuid-Amerikaanse en Aziatische invloeden. Denk aan ceviches, Spaanse rijst- en pastabereidingen en een Thaise Tom Kha Kai.

Ook vlees belandt er op de grill of plancha, en voor de kleine honger bestel je er tapas. De bikini’s zijn een aanrader – dat is de Catalaanse luxueuze versie van onze croque monsieur.

View this post on Instagram

Oysters, ceviche, dry aged wagyu, pineapple that's been caramelised on the rotisserie for hours,… All the good things in life set in a spectacular decor. . . . #restaurant #brasa #grill #ceviche #oysters #cantina #foodporn #interiordesign

A post shared by Kenny Cornelis (@kenny_wants_food_and_beer) on

Ook leuk:

PS: NSMBL is er nu ook elke woensdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook. Schrijf je in voor je wekelijkse portie onzin!

Reageer op artikel:
Zomer aan ‘t zeetje: 6 hotspots in Knokke
Sluiten