Zo warm moet je douchen om je huid niet te beschadigen

Dampt jouw badkamerspiegel volledig aan tijdens het douchen? Dan is de kans groot dat je het water te warm laat worden. Volgens dermatoloog Mona Gohara zou de badkamerspiegel niet volledig mogen beslaan als je doucht op de ideale temperatuur van 29 (!) graden.

Douchen met water dat maar 29 graden is, dat klinkt niet als iets dat we met volle goesting gaan doen, zelfs niet als een dokter en professor dermatologie aan de universiteit van Yale Mona Gohara het aanraadt. Want: je knapt toch echt op van een goeie hete douche op zijn tijd. En als je ‘s morgens vroeg in je nakie staat te rillen in de badkamer voelt een heerlijke douche als een warme omhelzing. No way dat je op dat moment onder de 38 graden wil gaan.

douchen

Toch geen zin om zo koud te douchen?

Kun jij echt geen afscheid nemen van je (te) warme douche? Er zijn een paar dingen die je kunt doen om de schade aan je huid zo veel mogelijk te beperken.

1. Ga na je normale doucheroutine even onder de koude straal staan. Dit bevordert de bloedsomloop en je stapt gegarandeerd fris en wakker uit de douche.

2. Smeer je huid direct na het afdrogen in met een olie of bodylotion. Dit verhelpt het droge, trekkerige gevoel en kalmeert de huid. Probeer hier geen tien minuten mee te wachten: hoe eerder, hoe beter!

3. Smeer SPF. Zeker in de zomer zou je altijd zonnecrème moeten gebruiken, dit is namelijk dé remedie tegen huidveroudering. Dat gaat zeker op voor je gezicht, dat het vaakst aan de zon wordt blootgesteld. Een dagcrème met SPF (kort voor Sun Protection Factor) is zeker geen overbodige luxe, ook in de winter. Hij zorgt er niet alleen voor dat je huid er jong blijft uitzien op latere leeftijd, het heeft blijkbaar zelfs méér invloed dan pakweg je dieet, stress of goede genen.

Reageer op artikel:
Zo warm moet je douchen om je huid niet te beschadigen
Sluiten