Karlijn
Karlijn Food 22 jun 2019

Zo speel je elk foodfestival uit als de professional die je bent

Werchter en Pukkelpop zijn tof, maar weet je welke festivals wij stiekem nog toffer vinden? Foodfestivals waarbij elke vierkante meter volgestouwd is met Thaise en Cambodjaanse specialiteiten, sushi, frietjes en wafels op een stokje. Je wilt alles, maar na drie gerechtjes eindig je propvol en teleurgesteld in jezelf. Tijd voor een game plan: dankzij deze zes gouden tips speel jij elk foodfestival uit als een pro, want stoppen is geen optie. 

1. Scannen, scannen en nog eens scannen

Hoe verleidelijk het ook is om meteen een hapje te gaan eten, doe. het. niet. Loop eerst een rondje over het terrein zodat je weet wat er in de aanbieding is en maak dan je weloverwogen keuze. Je kunt vaak ook al online checken welke kramen er allemaal zullen staan (al krijg je daar natuurlijk ook weer honger van, aaargggh).

2. Probeer minstens één nieuw gerecht

Het idee achter een foodfestival is om van verschillende keukens te kunnen proeven. Natuurlijk is het helemaal oké om vertrouwde dingen te eten, maar probeer ook eens een nieuw gerecht.

View this post on Instagram

Kom nog even in het Stadspark van Maastricht genieten van al het leuks en lekkers! 🎩👓 #FestivalTREK #IkheberTREKin #TREK2019 #Biergarten #Speciaalbier #Wijn #Cocktails #Food #Drinks #Music #Theatre #Fun #Rotterdam #Maastricht #Nijmegen #Utrecht #Enschede #DenBosch #Amsterdam #DenHaag

A post shared by FestivalTREK (@festivaltrek) on

3. Foodfestival = shared dining

De meeste foodtrucks serveren flinke porties, waardoor je al snel vol zit. We weten dat je al die hippe sharing-concepten intussen al kotsbeu bent (blijf. van. ons. eten.), maar doe toch maar op zo’n foodfestival. Alleen beginners bestellen een eigen portie.

4. Loop tegen de richting in

Meestal heeft een foodfestival een bepaalde flow waar iedereen in meeloopt. Dat betekent dat de drukte zich steeds met de meute mee verplaatst. Begin aan de andere kant van het festival of loop tegen de richting in, zo ontwijk je het rush hour van iedere foodtruck. Winnen.

View this post on Instagram

Aanschuiven bij het mobiele openluchtrestaurant van Bennie Blij? Dat kan vanaf 29 mei weer! #rollendekeukens #bennieblij #openluchtrestaurant #foodtruck #foodie #amsterdam #rollingkitchen #oldtimer

A post shared by Rollende Keukens (@rollendekeukens) on

5. Stel vragen aan de chef

De mensen in de foodtrucks maken graag een praatje en hebben verstand van hun gerechten. Vraag aan de chef wat zijn of haar favorieten zijn, zo ben je verzekerd van een lekker hapje eten. Daarnaast is het ook ontzettend gezellig. Ben je verliefd geworden op een gerecht? Schrijf dan meteen in je notities hoe het heet.

6. Bring your own booze

Op de meeste foodfestivals zijn ook bars aanwezig waar je een fris pintje of een heerlijk wijntje haalt. Meestal kun je echter ook gewoon je eigen drank meenemen. Scheelt je weer een hoop euries – die je uiteraard weer investeert in more foooood.

PS: NSMBL is er nu ook elke woensdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook. Schrijf je in voor je wekelijkse portie onzin!

Reageer op artikel:
Zo speel je elk foodfestival uit als de professional die je bent
Sluiten