Alex
Alex Leuke dingen doen 12 apr 2018

Video: zo snel kan iemand dus iets in je glas doen

Ga niet mee met vreemden, stuur een berichtje als je er bent en hou je drankje 24/7 in het oog. Dat zijn de woorden die ons mamaatje sprak telkens we op het punt stonden om uit te gaan. We weten natuurlijk dat ze gelijk had en proberen altijd zo goed mogelijk op ons glas te letten, maar deze video bewijst dat het écht heel snel gaat.

Je houdt je glas of plastic beker naar jouw gevoel altijd nauwlettend in de gaten. Toch heeft iemand met twijfelachtige bedoelingen slechts een fractie van een seconde nodig om er iets in te gooien. Onderstaande video van een meisje op een festival laat zien hoe snel het kan gaan. In de video zie je hoe een blond meisje zichzelf en haar vriendin op een festival filmt. Tegen het einde van de video probeert iemand razendsnel iets in haar glas te doen.

Ging er echt iets in haar glas?

Nu wordt er natuurlijk meteen gespeculeerd over de echtheid van het filmpje. Sommige mensen denken dat de man niet écht iets in haar glas gooide omdat hij vlak voor het voorval niets in zijn hand leek te hebben.

Of de video echt is of niet, daar gaat het eigenlijk niet om. Wij schrokken er gewoon van om te zien hoe snel het blijkbaar kan gaan. Je houdt je pintje natuurlijk altijd dicht bij je en hebt het idee dat je je glas geen moment uit het oog verliest. Toch kan het blijkbaar al zo snel fout gaan.

Wat te doen als …

Wanneer het toch gebeurt, zorg dan dat je er zo snel mogelijk bij bent. De symptomen beginnen vaak na zo’n vijftien tot dertig minuten. Begin je je een beetje funky te voelen of wordt je uit het niets plots heel dronken, laat het een vriend of vriendin weten en wees niet bang om meteen een bezoekje aan de EHBO te brengen. Liever een keer te veel dan te weinig, aldus mama.

Reageer op artikel:
Video: zo snel kan iemand dus iets in je glas doen
Sluiten