Lena
Lena Home & Interior 1 jun 2019

Dankzij deze handige hacks lijkt je kot meteen een stuk groter

Voor de eerste keer op kot? Goede keus! Feesten tot in de vroege uurtjes, afspreken met vrienden, shoppen wanneer je wilt, … Dit zijn maar enkele van de vele voordelen aan op kot gaan. Maar jammer genoeg is dit ook niet altijd goed voor je portemonnee. Je betaalt meestal te veel voor een kleine ruimte. Het beste ervan maken is de boodschap, en dat zal zeker lukken dankzij deze hacks.

Een regel: wit wit WIT

Donkere muren? Vraag aan je huisbaas of je je muren wit mag schilderen. Het oogt niet alleen veel frisser, maar het zorgt er ook voor dat je kamer optisch groter lijkt. Ook witte lakens of meubeltjes do the trick.

Spiegeltje aan de wand

Hang een grote spiegel op die zo hoog mogelijk rijkt. Zo lijkt je plafond hoger en je kamer dus ook groter. Pluspunt: nu kun je eindelijk je héle outfit checken in een spiegel vooraleer je de deur uit gaat – en je kunt er leuke groepsfoto’s in trekken.

eerste kot

Kies voor een bed zonder hoofdeinde

De moderne bedden van tegenwoordig hebben vaak een dik hoofdeinde. Dit komt heel bombastisch over en neemt veel plaats in. Kies in de plaats daarvan voor een bed zonder hoofdeinde – stel eventueel zelf je bed samen met enkele paletten – of kies voor een bed met een dun, eventueel ijzeren hoofdeinde.

Lange gordijnen

Komen de ramen op je nieuwe kot niet tot aan de grond? Het lijkt misschien wat bizar, maar hang toch maar lange gordijnen op en laat ze zelfs de grond raken. Hierdoor zullen je ramen veel groter lijken. Heb je een dakraam? Dan is deze tip jammer genoeg niet toepasselijk voor je. Wat je wel kunt doen is kiezen voor lichte gordijnen. Een donkere kleur verkleint je raam alleen maar.

Splits je kot op

Scheid je slaapkamer van je bureau of van je chillplek. Zet een leuk kledingrek neer of hang een licht doorschijnend gordijn tussen de twee delen. Door de ruimtes gescheiden te houden lijkt je kot groter, en het gordijntje is ook gewoon écht gezellig. Zorg er wel voor dat je af en toe eens opruimt of kies voor een minimalistisch interieur. Anders heb je niet één, maar twee rommelige kamers.

Donkere meubels

Heb je thuis enkele donkere, oude meubels staan die je – danku mama – mag gebruiken voor op kot? Jammer voor jou, maar donkere meubels zorgen ervoor dat de ruimte breekt. Verf daarom de kasten in dezelfde kleur als de muren van je kot. Is dit voor jou een beetje te simpel? Zet wat leuke plantjes op je kasten. Zo fleur je je interieur helemaal op.

Opbergruimte

Het handige aan een paletten bed is dat je zo al meteen enkele leuke ‘lades’ hebt. Gebruik ze om je boeken of magazines in op te bergen. Het oogt mooi én bespaart je ook weer wat plaats.

Ga je voor het eerst op zoek naar een kot? Op deze 5 dingen moet je zeker letten.

PS: NSMBL is er nu ook elke woensdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook. Schrijf je in voor je wekelijkse portie onzin!

Reageer op artikel:
Dankzij deze handige hacks lijkt je kot meteen een stuk groter
Sluiten