Granola die je zelfs met twee culinaire linkerhanden kunt maken

Food

Granola die je zelfs met twee culinaire linkerhanden kunt maken

Granola is iets wat je in de supermarkt koopt, waardoor je je heel gezond voelt omdat je die Honey Pops laat liggen. Maar wist je dat granola ook belachelijk gemakkelijk is om zelf ineen te flansen? Met de vingers in je neus zeg maar. Bij wijze van spreken dan, want naar ‘t schijnt is dat onhygiënisch.

 Dit heb je nodig voor 10 porties

  • 200 gram havervlokken
  • 50 gram gemengde noten, in grove stukken gehakt
  • 50 gram sesamzaadjes
  • 50 gram amandelschaafsel
  • 2 eetlepels maple syrup
  • ½ koffielepel vanille-extract
  • 2 eetlepels neutrale olie (bijvoorbeeld arachide- of zonnebloemolie)
  • 50 gram gedroogde dadels, in kleine stukjes
  • 20 gram rozijnen
zelf granola maken

Zo maak je de granola

Verwarm de oven op 160 graden. Meng alles samen in een kom – behalve de dadels en de rozijnen. Spreid het mengsel uit over een met bakpapier beklede bakplaat en zet 30 minuten in de oven. (So far so good, dingen bij elkaar gooien moet nog net lukken, right?)

Haal de bakplaat uit de oven, meng de dadels en rozijnen erdoor en laat afkoelen. Bewaar in een afgesloten pot, zo blijft de granola nog ongeveer 2 weken goed.

Deze supersnelle granola is heel lekker met yoghurt, vers fruit en een likje vruchtencompote of confituur.

PS: NSMBL is er nu ook elke vrijdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook.