Jutta
Jutta Food 8 sep 2019

Zo maak je zelf frietjes van de McDonald’s, maar dan lekkerder

De frietjes van de McDonald’s zijn dun, krokant en hebben die typische McDonald’s-smaak. Maar wist je dat je deze french fries ook heel gemakkelijk zelf kunt maken? En die zijn stiekem lekkerder van die van de grote gouden M.

Ingrediënten voor 4 porties

  • 4 grote frietaardappelen
  • ossenwit (of plantaardige frituurolie, dat kan ook)
  • 3 eetlepels maïsstroop of suiker
  • snuifje (runder)bouillonpoeder
  • 1 koffielepel zout

Zo maak je zelf frietjes van de McDonald’s

Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakken van 3 mm. Snijd de plakken julienne in dunne frietjes.

Vul een grote bokaal met water er roer er de maïsstroop of suiker door. Dit zorgt er straks voor dat de suikers gaan karameliseren, wat de frietjes hun typische goudbruine kleur geeft. Leg de frietjes erin en laat 30 minuten in de koelkast staan.

Verwarm het ossenwit in een friteuse of pot met dikke bodem tot 190 graden. Haal de frietjes uit het suikerwater en dep ze goed droog met keukenpapier. Frituur de frietjes in delen gedurende 90 seconden of tot ze lichtbruin kleuren.

frietjes-van-de-mcdonads-694x400

Laat ze daarna uitlekken op een met keukenpapier beklede bakplaat. Zet de bakplaat 10 tot 15 minuten in de koelkast zodat de frietjes helemaal zijn afgekoeld.

Verhit het frituurvet naar 200 graden en bak de frietjes in delen een tweede keer 4 tot 5 minuten tot ze mooi goudbruin kleuren. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Meng voor extra smaak een snuifje (runder)bouillonpoeder met een koffielepel zout en bestrooi er de frietjes mee.

Nog honger? Maak er dan rap een heerlijke haute dog bij.

culy

PS: NSMBL is er nu ook elke woensdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook. Schrijf je in voor je wekelijkse portie onzin!

Reageer op artikel:
Zo maak je zelf frietjes van de McDonald’s, maar dan lekkerder
Sluiten