Zo maak je zelf amandelmelk en het is echt niet moeilijk

Food

Zo maak je zelf amandelmelk en het is echt niet moeilijk

Lactose-intolerant of niet, we zijn inmiddels allemaal wel bekend met amandelmelk. Als je die vaak drinkt is het misschien interessant om ze eens zelf te maken, je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig. 

amandelmelk

Ingrediënten

  • 1 kop ongebrande, ongezouten amandelen
  • 2-4 kopjes water (afhankelijk van de gewenste sterkte)
  • indien gewenst: 1 theelepel honing of ahornsiroop om mee te zoeten

Zo maak je de amandelmelk

  1. Laat de amandelen een volledige nacht weken in een grote kom met water. De amandelen zullen het water absorberen; hoe langer je ze weekt, hoe romiger je melk zal zijn.
  2. Giet de amandelen af en spoel ze af met koud water. Ze moeten nu goed zacht zijn. Plaats de geweekte amandelen in een blender met twee tot vier kopjes water. Blend op hoge snelheid ongeveer twee tot drie minuten. Het water moet wit-beige van kleur worden.
  3. Bekleed een zeef met een kaasdoek (of andere dunne, katoenen doek) en zeef de nog troebele amandelmelk boven een grote kom. Gebruik je handen om ze er doorheen te drukken.
  4. Proef de melk en voeg naar smaak wat honing of ahornsiroop toe.

Je kunt de melk twee dagen bewaren in de koelkast, in een afgesloten fles.