Jutta
Jutta Fashion 27 jul 2018

It’s a wrap! Wikkeljurken zijn helemaal in en helemaal geweldig

Vijftien jaar geleden liep iedereen er mee rond, vervolgens wilde je er nog niet dood in gezien worden en nu zijn ze weer helemaal in: wikkeljurken. En wij hopen dat ze nooit meer weggaan. 

Subtiel of met bombastische ruffles, vrolijk wapperend of strak ingesnoerd, met een uitbundige print of toch maar effen, wikkeljurken zijn er in alle soorten en maten. En het leuke is dat ze letterlijk iedereen staan: zelfs het meest zelfkritische meisje zal zich op en top vrouw voelen in zo’n wrap dress. Like, heel de body positivity-beweging zou nergens voor nodig zijn als we met z’n allen rondhuppelden in wikkeljurken.

I’m a winter girl at heart, give me snow days and autumn/winter fashion over this heat any day ??‍♀️ I hope I’m not the only one feeling like summer’s equivalent of the grinch at Christmas @liketoknow.it #liketkit http://liketk.it/2wIh5

A post shared by Patricia | peexo.co.uk (@peexo) on

Toegegeven, de kans bestaat dat je mensen net iets te veel inkijk in dat prachtige decolleté van je geeft wanneer je bukt, maar hebben we daar niet de veiligheidsspeld voor? Juist. Overigens is niet elke wikkeljurk zo ingewikkeld: sommigen zitten al vast genaaid. Zo hoef jij niet meer in de weer met al die ingewikkelde lintjes en touwtjes en zie je er toch geweldig uit!

Hooray! Almost vacation! ☀️ @loavies #girlsgoneloavies #maastricht

A post shared by Simone (@anewjacket) on

Wikkeljurken uit België

Wist je trouwens dat de wikkeljurk van oorsprong Belgisch is? De Belgisch-Amerikaanse mode-ontwerpster Diane Von Furstenberg hulde haar modellen in 1974 voor het eerst in het kledingstuk. Diane maakt de jurken nog steeds in allerlei kleuren en uitvoeringen, maar helaas zijn die zelfs tijdens de solden nogal prijzig. Dat is bij onderstaande jurkjes gelukkig niet het geval:

Satijnen overslagjurk, 40 euro bij H&M

Oranje wrap dress met bloemenprint, 135 euro, Gestuz bij Zalando

Zachtblauwe jurk met print, 80 euro bij Ichi

Gestreepte wikkeljurk, 20 euro bij Zara

De zomerjurken van celebrity’s en de variant die jij wél kunt betalen

Reageer op artikel:
It’s a wrap! Wikkeljurken zijn helemaal in en helemaal geweldig
Sluiten