Jutta
Jutta Love & Life 23 mrt 2018

Whappbook, dat is WhatsApp … in een boekje

‘Vroeger’ schreef je brieven, tegenwoordig gaat alles via WhatsApp. Klinkt waarschijnlijk als iets dat je moeder had kunnen zeggen, of ook al wel eens heeft gezegd. Om die leuke WhatsApp-gesprekken tussen jou en je vrienden (en je moeder) niet te vergeten, bood een Nederlands project op Kickstarter de oplossing: Appbook.

whatsapp boekje

RIP Appbook …

Bij onze collega’s van Want lazen we dat het project in 2015 werd opgestart op Kickstarter, maar nooit een succes werd. Waarom? Omdat niemand er echt op zat te wachten om zijn gesprekken op WhatsApp terug te lezen. Daarvoor slinger je toch echt te veel onzin in de app. Toen we probeerden te googelen naar het dramatische einde van Appbook vonden we echter iets anders, of beter gezegd, iets soortgelijks: Whappbook.

… en hallo Whappbook

Whappbook is basically hetzelfde als Appbook: een boekje met daarin je belangrijkste chats geprint. In dit boekje worden niet alleen je favoriete gesprekken geprint, maar zijn ook statistieken te vinden over jezelf en je vrienden. Zo kun je er bijvoorbeeld in teruglezen hoeveel foto’s je naar iemand hebt verstuurd, of hoeveel chatberichten. Je kunt zelf een Whappbook genereren op hun website. Een boekje kost je zo’n 19.95 euro.

whatsapp boekje

WhatsApp als cadeautje

Wil je voor altijd herinnerd worden aan de eerste berichtjes die jij en je nieuwe vlam elkaar stuurden of aan je girls only-groep duidelijk maken dat ze je toch écht vaak storen, dan is dit de ideale manier om dat te doen. Geen zin om twintig euro uit te geven aan zo’n boekje voor jezelf? Dan is het misschien wel een leuk cadeautje. En origineel, dat sowieso: er zijn in totaal nog maar iets meer dan 2700 Whappbooks verkocht. Wedden dat je mamaatje hier ook blij mee gaat zijn?

Reageer op artikel:
Whappbook, dat is WhatsApp … in een boekje
Sluiten