Tessa
Tessa Love & Life 27 dec 2018

Werken tussen kerst en Nieuwjaar? Zo doe je alsof je het druk hebt

Je hebt gisteren iets te veel glühwein gedronken op de kerstmarkt met je vrienden die allemaal kerstvakantie hebben. Jij en je kater nemen het liefst ook verlof, maar er zijn helaas ook nog dingen als ‘loon’ en ‘geen vakantiedagen meer’. Dankzij deze tips slack je heerlijk verder op het werk. 

1. Doe héél onenthousiast

Wil je niet overkomen alsof je in gedachten allang met je familie rond de kerstboom zit? Of moet je stiekem nog wat laatste kerstcadeautjes kopen tijdens de werkuren? Doe dan gewoon alsof kerst je geen zak interesseert.

Speel de Grinch en gooi er af en toe wat zinnen tussen als ‘Ik vind kerst maar saai’ of ‘Ik ben allergisch voor kerstbomen’. Niemand die jou er met zo’n attitude van verdenkt dat je stiekem je kerstoutfit aan het samenstellen bent. #sorrynotsorry.

2. Zie er levend uit

Als je een enorme kater hebt van je vroegtijdige kerstdiner met vrienden van de avond ervoor, laat dat dan vooral niet merken. Gooi wat concealer onder je ogen, knal er een koffietje of drie in en fake it ’till you make it. Klik ook altijd een ingewikkeld (lijkend) Excel-bestand open zodat je héél druk bezig lijkt.

werken kerst

3. Plan meetings in

Externe meeting of belangrijke gesprekken met je baas zijn misschien niet het beste idee met een jeneveradem, maar als je een favoriete frolleague hebt die ook helemaal mee is met je snode plannen kun je haar agenda best een uurtje blokkeren en samen ‘vergaderen’. Lees: roddelen en koffie slurpen.

4. Zit altijd rechtop

Speel Candy Crush, stuur hilarische memes via WhatsApp, shop een beetje online. Maar wat je ook doet, doe het terwijl je goed rechtop zit. Wanneer je de hele dag ligt te slungelen, kun je net zo goed een enorm bord naast je neerzetten met daarop ‘Het boeit me allemaal geen flikker meer’.

werken kerst

Disclaimer voor mensen die geen sarcasme snappen: bovenstaande tips zijn misschien niet het allerbeste idee als je niet ontslagen wilt worden. Iets met een eindejaarspremie waar je nog recht op hebt en zo.

Nu alleen nog een kerstoutfit shoppen – tijdens de werkuren natuurlijk.

Deze outfits wil je aan op het kerstfeestje van je werk

Reageer op artikel:
Werken tussen kerst en Nieuwjaar? Zo doe je alsof je het druk hebt
Sluiten