Britt
Britt Werk & Carriere 29 apr 2019

Zo overleef je je werk als je favoriete collega er niet is

Je kent die leegte wel die je voelt wanneer je favoriete collega op je werk je moederziel alleen laat. Het is schandalig dat hij of zij niet naar het werk komt, want ‘op vakantie gaan’ of ‘ziek zijn’ is plots belangrijker dan chillen met jou. Gelukkig zijn er enkele manieren om het te overleven tot je work bestie terugkomt.

Schrijf op wat je normaal vertelt

Je bent het zo gewoon om de hele dag door met je collega te praten over van alles en nog wat. Als je favo collega dan plots weg is, lijkt het alsof je geen ‘uitlaatklep’ meer hebt. Verzamel daarom alles wat hij/zij moet weten in een word-bestand, zodat je je collega tot in de details kunt updaten als hij of zij terugkomt. En zo heb jij ook even kunnen roddelen … met jezelf dan.

Maak een aftelkalender

In plaats van in een hoekje te huilen omdat je bestie op het werk er niet is, maak je gewoon een aftelkalender. Zo kun je na elke werkdag een dik vet kruis tekenen en ben je weer een stap dichter bij jullie ‘more talk, less work‘- reünie.

Denkbeeldige collega

Jullie zijn na een lange vriendschap zo op elkaar afgesteld, dat je bij verschillende situaties op voorhand al weet wat de reactie van je collega zal zijn. Beeld je tijdens saaie vergaderingen of dode momenten in wat je work bestie zou doen of zeggen. Sowieso kun jij je uren bezighouden met een denkbeeldig gesprek.

Opgelet: de kans is groot dat je eruit zult zien als een over the top glimlachende psychopaat.

Plagerijtjes bedenken

Niets is zo leuk dan je collega te plagen of te laten lachen. Houd je daarom tijdens zijn of haar afwezigheid bezig met hoe je voor een onvergetelijke terugkomst kan zorgen. Plak zijn of haar computer vol met memes, wees creatief met Nicolas Cage of versier zijn of haar bureau met dingen waarvan je weet dat je collega de slappe lach zal krijgen.

Zoek een (tijdelijk) nieuw slachtoffer

Heb je echt nood aan een babbel? Ga dan op zoek naar iemand die tijdelijk naar jouw roddels, flauwe grapjes en frustraties wil luisteren.

7 types collega’s die iedereen (weleens gehad) heeft

PS: NSMBL is er nu ook elke woensdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook.Reageer op artikel:
Zo overleef je je werk als je favoriete collega er niet is
Sluiten