Lesley
Lesley Food 15 feb 2018

Oh nee: wereldwijd tequila-tekort in aantocht

Oké, ga even goed zitten voor je verder leest want wij hebben slecht nieuws: er is een wereldwijd tekort aan tequila in aantocht. Het shotje wordt namelijk het slachtoffer van zijn eigen populariteit. 

Een goede lik zout, een glaasje tequila en een partje limoen (of citroen). Meer heb je niet nodig voor een geslaagde vrijdagvond (nu ja, meer tequila heb je altijd nodig, but you get the point). Maar binnenkort moeten we misschien op zoek naar een alternatief want er komt een gigantisch tekort aan.

Hoezo tequila-tekort? Wat tekort?

Tequila is een soort mescal, een verzamelnaam voor alcoholische dranken die gemaakt worden van agavesap van de blauwe agave. Zonder agave wordt het moeilijk om de Mexicaanse drank te maken en dat is nu net waar het probleem ligt.

tequila

Door de populariteit van de drank gaat de voorraad aan agave er snel doorheen. Daardoor wordt hij momenteel sneller opgebruikt dan dat hij terug groeit. Het duurt namelijk zeven jaar voordat de plant klaar is om verwerkt te worden tot tequila. Help. Kan iemand hier een bio-ingenieur op zetten of zo?

Drie jaar

Het tekort zou volgens kenners een jaar of drie duren. Minder aanbod betekent dat de prijzen omhoog gaan of, in het ergste geval, dat de drank bijna niet meer te verkrijgen is. Wij hebben dus één gouden tip voor je: zoek een ander lievelingsshotje. Hahaha. Not. Sla gewoon nu al een paar flessen in waar je die drie jaar gemakkelijk mee overbrugd. Shotje, iemand?

Reageer op artikel:
Oh nee: wereldwijd tequila-tekort in aantocht
Sluiten