Fail: zoek een professional als je je wenkbrauwen laat microbladen

Beauty

Fail: zoek een professional als je je wenkbrauwen laat microbladen

We hebben allemaal wel eens die paar haartjes te veel uitgetrokken of het scheermesje net iets te ver laten afdwalen, met misvormde wenkbrauwen tot gevolg. (Daarna durfden we drie weken niet buitenkomen.) Als je je wenkbrauwen laat microbladen, kan het echter grondig mislopen. De Australische twitteraarster @chaeronaea deelde deze foto na haar afspraak bij de schoonheidsspecialiste.

Wenkbrauwen laseren

 

De techniek waarbij pigment met ultradunne naaldjes onder de huid word aangebracht zorgt normaliter voor haarfijne en hyperrealistische wenkbrauwen. In tegenstelling tot bij andere permanente make-up gebeurt dit niet met een apparaat, maar manueel. De naaldjes zitten in een soort pen die de schoonheidsspecialiste met de hand bedient. Voor je je lot en je gezicht in iemands handen legt, ga je dus maar beter even na of deze persoon wel over de benodigde skills beschikt.

Dat we hier niet met een professional te maken hebben, is wel erg duidelijk.

Wat nu?

Is there any way to remove them or do I have to get them lasered off?” vraagt het slachtoffer zich af, net nadat ze haar wenkbrauwen heeft laten behandelen. Meestal wordt geopteerd voor weglaseren zoals bij tatoeages, zegt Kendra Bray van Better Brows. “Er zijn ook producten op basis van een zoutoplossing die je in de huid injecteert – net zoals het pigment tijdens het microbladen – en die helpen om het pigment in de wenkbrauw weg te bruisen. Dit kan meerdere sessies duren.” Er bestaan dus meerdere oplossingen, maar wij houden het veiligheidshalve nog even bij een pincet en een wenkbrauwpotlood. Better be safe than sorry.