Jutta
Jutta Love & Life 4 nov 2018

We krijgen stress van onze vrienden en hier is de oplossing

We willen zichtbare buikspieren, maar toch ook chocoladetaart (het liefst zo’n heel groot stuk). We willen een interessante job én een bloeiend sociaal leven. En misschien toch ook de wereld gaan verkennen met ons geweldige lief. Wat levert al die yolo en fomo je op? Mooie Instagram-plaatjes, en wallen onder je ogen. 

Dat wist je natuurlijk al, maar de recente Nationale Stress-Enquête, uitgevoerd in opdracht van het supplementenmerk Omnivit, onderstreept het nog maar eens: we krijgen vooral stress van ‘alles uit het leven willen halen’. Onze agenda zit altijd te vol, maar toch hebben we het liever te druk dan te rustig #aarrgh.

Stel je eens voor dat je een vrijdagavond thuis in de zetel zou besteden, in plaats van met je vrienden de kroeg in te duiken. Ondenkbaar? Wel, toch is dat precies wat 47% van de ondervraagde Belgen (dat waren er duizend) het liefst zou doen: op vrijdagavond thuiskomen van het werk, pyjama aan, wijntje erbij en Netflixen maar.

Iets met sociale media

Als we dan toch allemaal liever op vrijdagavond (en op zaterdag, en op zondag, but that’s just us) willen chillen, waarom blijven we onszelf dan met tegenzin naar al die feestje slepen?

Omdat Instagram en co ons het gevoel geven dat we leuke dingen missen en ons jaloers maken op mensen die wél elk weekend picture perfect in de hipste bars en restaurants belanden. Dus peppen we onszelf wat op en gaan we toch – of posten we tenminste een fotootje waarop we aan het dansen zijn, om dan stiekem snurkend in slaap te vallen in de zetel. #echtgebeurd

We krijgen stress van onze vrienden

Nog volgens de enquête zijn we bang van het oordeel van onze vrienden. We zijn bang om vrienden te verliezen als we eens een afspraak afzeggen (hoewel we soms écht met tegenzin vertrekken), en hebben het gevoel dat we niet meer zullen kunnen mee babbelen. Alle ‘moet just niks’-truien ten spijt voelen we ons dus verplicht om naar buiten te gaan en te léven.

De oplossing

Ons advies is helemaal niet zo ingewikkeld: JUST STOP IT. Als een vriendschap aanvoelt als een sociale verplichting, laat die dan lekker doodbloeden (de vriendschap, niet de persoon). Geen zin in een feestje? Ga niet. Plof de zetel in, hou een pyjamafeestje met je kat en kruip op vrijdag eens voor middernacht in bed.

Niet hip genoeg? Dan noem je het ‘drankhangen‘ en ben je plots een trendsetter, want geloof ons: al je vrienden willen óók chillen. Dat kan overigens prima samen, die zetel is groot genoeg. Nodig hen uit en zie het als een ouderwetse voordrink, maar dan zonder dat jullie na afloop nog MOETEN gaan feesten. Zo, graag gedaan.

PS: Leg je telefoon eens een uurtje weg.

Kanye West leest ons de les over smartphones en hij heeft een klein beetje gelijk

Reageer op artikel:
We krijgen stress van onze vrienden en hier is de oplossing
Sluiten