Jutta
Jutta Beauty 29 aug 2019

Wat mensen écht aantrekkelijk maakt (en nee het gaat niet om uiterlijk)

Als we het woord ‘aantrekkelijk’ (of nog erger: ‘sexy’) horen, denken we meteen aan het uiterlijk. Je weet wel: die cliché knapperd uit de romcom die je mooie baby’s zou opleveren. 

Als je van de romantische komedie in de realiteit stapt, besef je echter algauw dat er nog heel wat andere dingen zijn die iemand aantrekkelijk kunnen maken. Want wat heb je aan mooie baby’s als je je niet op je gemak voelt bij de man die ze moet voortbrengen, weet je wel. Bovendien is het allemaal heel subjectief: jij vindt je lief (hopelijk) waanzinnig aantrekkelijk, terwijl je bestie (ook hopelijk) zegt dat hij niet haar type is.

Wie en wat we aantrekkelijk vinden, wordt voornamelijk bepaald door hoe goed iemand kan voorzien in die emotionele behoeften en dus niet door zijn haarkleur, lengte of hoe sprekend z’n ogen zijn. En dat geldt ook voor jou, dus focus niet te hard op het uiterlijke en zet in op deze kenmerken:

Een beetje anders is aantrekkelijk

‘Wees jezelf, er zijn anderen genoeg’ klinkt heel erg Bond Zonder Naam, maar het klopt wel. Erbij horen door hetzelfde te dragen en hetzelfde te doen als al de rest voelt misschien veilig, maar mensen die nét iets anders zijn dan de rest hebben meestal nét ietsje meer aantrekkingskracht. #beyounique

Mensen accepteren zoals ze zijn

Ooit gedacht: ‘Als mensen er écht achterkomen hoe lui/gemeen/saai ik eigenlijk ben, willen ze sowieso niet meer met me omgaan’? Daarom vinden we het juist fijn om bij mensen te zijn die de indruk wekken dat ze zichzelf, en ook anderen, accepteren zoals ze zijn. Die veiligheid om de slechtste versie van jezelf te mogen zijn is wat we aantrekkelijk vinden.

Een beetje goed, een beetje slecht

Voor een notoire badboy teken je liever niet, maar mensen die alleen maar lief doen zijn sowieso ook niet te vertrouwen. Een beetje van allebei mag best. We willen niet iemand die constant zijn woede uit, maar een onverwacht bazige kant in de slaapkamer kan wél aantrekkelijk zijn, wink wink.

Lief en vriendelijk zijn

In the end is het gewoon belangrijk dat mensen het fijn vinden om bij je te zijn, of dat nu op seksueel gebied is of niet. It costs nothing to be kind, dus waarom zou je niet gewoon vriendelijk zijn?

Nog even herhalen wat je net geleerd hebt? In dit filmpje van The School of Life wordt het nog eens haarfijn uitgelegd.

Ook interessant: deze lingeriemerken bewijzen dat schoonheid geen maat kent

Bedrock

PS: NSMBL is er nu ook elke woensdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook. Schrijf je in voor je wekelijkse portie onzin!

Reageer op artikel:
Wat mensen écht aantrekkelijk maakt (en nee het gaat niet om uiterlijk)
Sluiten