Tessa
Tessa Liefde & Seks 2 nov 2018

Wat je moet doen als je (eerste) date rampzalige verloopt

Je bent er helemaal klaar voor. Je haar zit goed en je verwacht dat jullie – net als online – meteen een klik zullen hebben. En dan … loopt alles in het honderd. Dit kun je doen als je date rampzalig verloopt. 

1. Vraag naar passies

Een eerste date is altijd een klein beetje ongemakkelijk, maar als het verandert in een sollicitatiegesprek moet je echt ingrijpen. Is het een beetje saai of zit hij de hele tijd dilemma’s voor te stellen, dan kan het een idee zijn om over je passies, dromen en dingen waar je trots op bent, te beginnen. De kans is groot dat je date hier op zal inpikken en zo komen jullie misschien wel bij een écht interessant gespreksonderwerp terecht.

2. Verander de setting

Het is niet alleen het gesprek dat je doet geeuwen op een date, soms ligt het ook gewoon aan de setting. Op café of in een koffiezaakje beland je al snel in een vast stramien en zit je ook de hele tijd vlak naast of tegenover elkaar. In plaats daarvan is het tien keer chiller om een wandeling door het park te maken. Als je in eerste instantie wel iets zou gaan drinken en je merkt dat het ongemakkelijk is, kun je altijd voorstellen om een wandeling te gaan maken.

Daten in de herfst: voor wie meer wil dan chocomelk en een herfstwandeling

3. Probeer overeenkomsten te vinden

Als je op het eerste zicht niks aan de date vindt, is het extra belangrijk om aandacht te besteden aan dingen die jullie gemeen hebben. Dat bevordert een vlot gesprek en zo heb je tenminste een interessante avond, zelfs wanneer je de jongen/het meisje in kwestie daarna niet nog eens wil ontmoeten.

4. Laat het los en geniet

Oké, misschien valt het niet meer te redden en dan kun je twee dingen doen: 1. Je zit de saaie date uit en doet alsof je nog oprecht geïnteresseerd bent (wat je niet bent), of 2. Je gaat gewoon genieten.

Laat je verwachtingen even los en zorg ervoor dat je kunt lachen. Als je accepteert dat het geen boyfriend material is, is de druk er misschien vanaf en kun je gewoon een toffe avond beleven. Neem een shotje, laat een boer. Kan jou het schelen.

5. Onthoud dat het goed voor je is

Een slechte date is ook een ervaring. Zie daten gewoon als een oefening voor jezelf, en na een aantal rare, saaie of ronduit rampzalige dates (met verschillende mensen, duh) weet jij als geen ander hoe je zo’n awkward gelegenheid kunt ombuigen in een toffe namiddag.

6. Niet te veel discussies

Als je eerste date niet helemaal lekker (lees: gewoonweg rot) verloopt, is de kans groot dat jij en je date discussietjes hebben. Toch is het beter om je een beetje in te houden. Hebben jij en je date niet dezelfde politieke voorkeur? In plaats van hier twee uur over te discussiëren en de barman er bij te halen, kun je het ook gewoon laten gaan. Chill even.

Dit soort onderwerpen kun je beter laten liggen tot een derde date als jullie elkaar beter kennen – of helemaal nooit bespreken, want je hoeft hem dus niet terug te zien als je dat niet wilt.

7. Ga gewoon weg

Tell ’em boy bye. Kijk, als een date écht vreselijk is en bovenstaande opties helpen je totaal niet, ga dan gewoon weg. Laat je date voor wat hij is als hij onaardig, ongezellig of gewoon ongemakkelijk wordt. Je hoeft niet beleefd te doen en de hele date uit te zitten als je dat helemaal niet wilt.

Dit is waarom je zo kieskeurig bent bij het online daten

Reageer op artikel:
Wat je moet doen als je (eerste) date rampzalige verloopt
Sluiten