Wat de plek van je puistjes je over je gezondheid vertelt

Beauty

Wat de plek van je puistjes je over je gezondheid vertelt

Ook als je geen veertien meer bent heb je soms last van puistjes. Komen ze bij jou altijd op dezelfde plek terug? Dan zegt dat misschien iets over onderliggende gezondheidsproblemen.

Puisten op je wangen

Puisten op je wangen kunnen te maken hebben met long- of leverproblemen, te grote porties eten, stress en maagklachten. Andere boosdoeners zijn vuile mobiele telefoons, kussenslopen of make-upkwasten. Het is belangrijk om je huid goed te reinigen en de producten die in contact komen met je huid regelmatig te desinfecteren.

Puistjes op je voorhoofd

Puistjes op je voorhoofd zijn een mogelijke indicator van verteringsproblemen, problemen met je dunne darm of lever, stress, onregelmatige slaap, ongezonde eetgewoonten of zelfs de verkeerde haarproducten. Zorg voor minstens zeven uur slaap per nacht, drink genoeg water en let op je dieet om te kijken of een bepaald voedingspatroon invloed heeft op je huid. Vermijd geraffineerde  suikers.

Puistjes bij je wenkbrauwen of slapen

Puistjes rondom de wenkbrauwen kunnen te wijten zijn aan een slechte bloedsomloop, problemen met je galblaas, te veel bewerkt of vet eten of alcohol. Ook hier is het belangrijk dat je genoeg water drinkt en op je eetpatroon let.
plek van puistjes

Een pukkel op je kin

Als je hier terugkerende puisten hebt kan dat te maken hebben met je hormonen of je nieren. Overleg met je huisarts, die je een andere anticonceptiepil kan voorschrijven. Die terugkerende pukkel op je kin kan echter ook te maken hebben met … vieze handen. Pruts dus niet te veel aan je gezicht.

Puistjes op de neus

Acne op je neus kan wijzen op een ongebalanceerd dieet, darmproblemen (constipatie en een opgeblazen gevoel), of een slechte bloedsomloop. Vitamine B innemen, minder zout eten en de huid masseren rondom de neus kan helpen. Doe het natuurlijk wel met propere handen!

Rondom de lippen

Acne rond je lippen heeft mogelijk te maken met je darmen, of een teveel aan pikant of gefrituurd eten. Verhoog je inname van vezels. Fruit, groenten en volkoren granen doen wonderen voor je huid.

Puistjes op je oren

Je oren staan sterk in relatie met je nieren. Als je nieren niet goed werken of niet genoeg voedingsstoffen of water krijgen, kan dit resulteren in terugkerende puisten op je oren. Nogmaals: zorg dat je voldoende water drinkt en vermijd overmatige inname van cafeïne en zout.