Jutta
Jutta Love & Life 27 jan 2019

Dit moet je (niet) doen als je op Tinder iemand tegenkomt die je kent

Je zit te swipen op Tinder of Happn en plots passeert er iemand die je kent. Kun je hem zomaar naar rechts swipen? En wat als je dat per ongeluk al gedaan hebt, zonder verdere intenties te koesteren? #paniek

Denk na voor je swipet

Een vriend van je broer of die knappe barman uit je stamcafé, met de ene (vage) bekende wil je al liever afspreken dan met de andere. Maar zelfs als je hem al langer leuk vond denk je maar beter even goed na over je volgende move. Wat je in gedachten moet houden is dit: hoe ongemakkelijk zou het worden als een gesprekje of een eventuele date tegenvalt?

Weet je nu al dat je geen interesse hebt? Weg ermee!

Hef de match niet meteen weer op

Swipete je hem per ongeluk naar rechts en was dat écht niet de bedoeling? Geen paniek. Met een beetje geluk hebben jullie geen match en is alleen je eer gekrenkt (want hoe durft hij jou naar links te swipen!!). Hebben jullie toch een match, dan is het laatste wat je moet doen die onmiddellijk weer opheffen, dat maakt het extra awkward.

Bij een onbekende die bij nader inzien toch niet zo interessant blijkt is een match weer opheffen geen bezwaar, maar met iemand die je in het echt nog onder ogen moet komen wil je wat voorzichtiger zijn.

Doe niet alsof je hem niet kent

Oké, je hebt hem herkend en jullie hebben elkaar herkend. Dat wil echter nog niet zeggen dat hij jou ook écht kent, tenzij je aan elke barman meteen je naam vertelt natuurlijk.

Je wil hier niet al te eager overkomen door zijn naam (en de naam van zijn huisdier, zijn moeder en zijn groottante) enthousiast te roepen, maar ga zeker ook niet doen alsof jij niet weet wie hij is.

Spreek hem aan

Had je je oog al op hem laten vallen, dan weet je bij deze dat hij vrijgezel is (of zijn vriendin bedriegt op Tinder, maar daar zullen we niet van uitgaan). Nu kun je drie dingen doen: wachten tot hij jou aanspreekt, hem zelf aanspreken op de datingapp … of hem in het echt aanspreken.

Vind je dat laatste toch een stap te ver, maar heb je ook geen zin om te zitten wachten tot hij stuurt? Zelfs als je dat normaal niet doet, zou je hem *casual* kunnen aanspreken, gooi er een grapje bij en het ijs is gebroken. Naar die barman zou je bijvoorbeeld kunnen sturen dat hij de beste pintjes van heel België tapt. #egogestreeld

Succes, enne … keep cool als je hem daarna weer in het echt tegenkomt.

7 dingen die iedereen zich afvraagt op Tinder

PS: NSMBL is er nu ook elke vrijdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook.Reageer op artikel:
Dit moet je (niet) doen als je op Tinder iemand tegenkomt die je kent
Sluiten