Jutta
Jutta Beauty 7 nov 2018

Er bestaat zoiets als te veel droogshampoo en eww

Ben jij zo iemand die zeven lagen droogshampoo aanbrengt en intussen moed verzamelt om ooit nog eens met échte shampoo (en water, you know) aan de slag te gaan? Stop daar maar meteen mee. 

Versta ons niet verkeerd: die spuitbusshampoos zijn ideaal om snel de overtollige oliën, zweetresten en vuildeeltjes uit je haar te halen. Je doet er ook niets mis mee als je een spray bewaart voor noodgevallen, maar als jij dag na dag je coupe onder handen neemt zonder dat er water aan te pas komt ben je niet goed bezig.

Droogshampoo is slecht voor je hoofdhuid

‘Droogshampoo is dan ook niet bedoeld voor je hoofdhuid’, zul jij misschien argumenteren, maar hoe je het ook draait of keert: dat spul komt er toch wel terecht. Het fijne poeder in de shampoo zal aldaar je poriën verstoppen en dat klinkt net zo goor als het is.

Wat dat betreft moet je droogshampoo vergelijken met foundation. Die laat je het liefst ook geen dagen na elkaar op je gezicht zitten (echt niet doen, da’s smerig), want dan kun je gegarandeerd huidproblemen als puisten verwachten.

Op je hoofd is dat niet anders: je poriën slibben dicht en je huid kan niet meer ademen. Daardoor krijg je jeuk en irritaties, loop je de hele dag te krabben als een hond met vlooien en voel je je vuil … waardoor je waarschijnlijk nóg meer droogshampoo gaat gebruiken.

Krijg je er roos van?

Dat kan. Door te veel van dit product op je hoofd te sprayen kan het zijn dat de goede bacteriën die je hoofdhuid gezond houden, uit balans geraken. Zo krijgen de bacteriën die roos veroorzaken vrij spel. Gore bonus: het natuurlijke zetmeel dat in de meeste sprays zit, kan zelfs fungeren als voedingsstof voor die bacteriën, waardoor je roos nog verergert.

Zo moet het wel

Hoe moet je droogshampoo dan op een verantwoorde manier gebruiken? Ten eerste moet je het correct aanbrengen. Focus op de lengtes (blijf dus zo ver mogelijk weg van je hoofdhuid), laat even inwerken en borstel dan de shampooresten grondig uit je haar.

Droogshampoo is immers niet bedoeld om in je haar te laten zitten. Ten tweede kun je het product dus best niet te vaak gebruiken en al helemaal niet meerdere dagen achter elkaar. Ben je écht verslaafd? Was je haar dan om de dag met water en echte shampoo uit.

6 tips om minder snel vettig haar te krijgen

Elle

Reageer op artikel:
Er bestaat zoiets als te veel droogshampoo en eww
Sluiten