Alex
Alex Beauty 16 mei 2019

Kylies walnoot-gezichtsscrub is een dikke vette no-no en wel hierom

Sinds Kylie Jenner afgelopen weekend haar eerste skincare-lijn met de originele naam Kylie Skin lanceerde, wordt er heel wat over gesproken. Vooral de walnoot-gezichtsscrub gaat over de tongen.

Veel van haar volgers kunnen niet wachten om de producten te gebruiken, maar er zijn ook critici die de scrub uit de collectie het liefst ritueel zouden verbranden. Waarom? Het product bevat hele kleine stukjes walnoot.

De walnoot-gezichtsscrub van Kylie Skin

Volgens Kylie Jenner is de walnoot-scrub prima driemaal per week te gebruiken omdat het een milde scrub zou zijn, maar als je ‘t aan Twitter vraagt is hier niets van waar.

Heeft Twitter gelijk … of toch Kylie?

Twitter heeft gelijk. Het wordt door dermatologen afgeraden een scrub te gebruiken voor het gezicht omdat de deeltjes in de scrub niet alleen dode huidcellen verwijderen, maar ook de gezonde huid beschadigen. De walnootdeeltjes in Kylies scrub zorgen voor kleine beschadigingen in de huid, waardoor de huidbarrière wordt aangetast.

Alternatieven voor gezichtsscrub

Nu is de scrub van Kylie Skin natuurlijk niet de enige scrub die je lekker in het schap kunt laten staan. In principe zijn alle gezichtsscrubs schadelijk voor de huid.

Wat je dan beter kunt gebruiken om je huid te ontdoen van dode huidcellen? Een milde chemische exfoliant. Dat klinkt schadelijk, maar is het zeker niet. Het voordeel van dat product? Het verwijdert wel de dode huidcellen, maar bevat geen korreltjes die je huid kunnen beschadigen.

PS: NSMBL is er nu ook elke woensdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook.Reageer op artikel:
Kylies walnoot-gezichtsscrub is een dikke vette no-no en wel hierom
Sluiten