Lena
Lena Love & Life 24 okt 2019

Waarom op kot gaan goed voor je is – en zo overtuig je je ouders

Op kot gaan brengt tal van voordelen met zich mee. Toch stellen sommige ouders zich juist een waar horrorscenario voor. Moet jij je ouders nog overtuigen om op kot te mogen? Leg hen dan dit lijstje voor, want er zijn echt wel véél voordelen aan op kot gaan.

Je leert zelfstandig zijn

Eindelijk sta je op je eigen benen. Voor de meesten klinkt dit als muziek in de oren. Dit betekent wel dat je vanaf nu echt alles zelf moet doen. Van koken tot je hele kamer poetsen – mét nat. Het is natuurlijk soms wat werk, maar het gevoel dat je dit allemaal zelf verwezenlijkt hebt is zalig. Je hebt alles zelf in de hand, je eigen kleine leventje.

Je leert jezelf kennen

Wanneer je voor het eerst op kot gaat leer je jezelf pas echt kennen. Nu kun je eindelijk die inner sloddervos loslaten. Of wie weet ben jij juist zeer netjes en perfectionistisch? Ook is het het moment om de dingen te doen die je altijd al wilde doen, maar uitstelde. Zoals je goede voornemens van met Nieuwjaar, bijvoorbeeld.

Alles is een excuus om je vrienden te zien

Samen koken, leren, naar de winkel gaan, … Werkelijk alles is een goed excuus om je vrienden te zien. En waarom ook niet? Alles is leuker met hen erbij. Bij jij een echte kluns in de keuken? Dan zijn je vrienden er gelukkig om je te helpen.

Je mag je eigen plekje zelf inrichten

Niets komt dichter bij het ‘echte’ volwassen leven dan je eigen stulpje hebben, en dat zelf inrichten. Je eigen meubels kiezen, de juiste kleuren combineren, leuke interieuritems op de kop tikken, … Ge-wel-dig. Je hebt er ook een nieuwe beste vriend bij: IKEA.

Je leert nieuwe mensen kennen

Je hebt natuurlijk al veel vrienden gemaakt in het middelbaar, maar ieder gaat nu zijn eigen weg. Er bestaat een grote kans dat je vrienden best wel ver van jou gaan studeren. Wanneer je op kot gaat leer je gelukkig al meteen veel mensen kennen, wat best goed voor je is. Zo verrijk je je wereldbeeld en leer je veel bij.

Je bent dichter bij je school

Wanneer je voor het eerst op kot gaat hebben je ouders waarschijnlijk een beetje schrik dat je niet naar je les zult gaan. Maar het tegendeel is waar. Doordat je nu niet elke ochtend met de fiets én bus naar school moet, kost het je veel minder moeite om op te staan.

Ga je voor het eerst op zoek naar een kot? Op deze 5 dingen moet je zeker letten.

PS: NSMBL is er nu ook elke woensdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook. Schrijf je in voor je wekelijkse portie onzin!

Reageer op artikel:
Waarom op kot gaan goed voor je is – en zo overtuig je je ouders
Sluiten