Alex
Alex Entertainment 7 nov 2018

Voor eens en altijd: waarom Kim Kardashian beroemd is

Kim Kardashian, wie kent haar niet? Niemand, want je kunt – letterlijk – niet meer om haar heen. Maar waarom is ze in godsnaam beroemd geworden? Like, kan Kim ook echt iets dan? 

Kwam het nu écht door die sekstape?

Kim heeft haar bekendheid grotendeels te danken aan haar vader. Robert Kardashian was een bekende advocaat, die onder andere O.J. Simpson bijstond tijdens het moordproces (hij zou zijn ex-vrouw en haar vriend vermoord hebben). Hierdoor stond de Kardashian-familie al in de spotlights, lang voordat de wereld überhaupt van Kim Kardashian had gehoord. Random fact: Kim zat op school met Paris Hilton, van wie ze later ook de styliste werd.

Hoewel ze dus al in de juiste kringen vertoefde, werd Kim Kardashian pas echt beroemd toen haar sekstape met haar voormalige vriend Ray J lekte in 2007. Kim en haar ‘momager’ Kris Jenner maakten hier meteen gebruik van. Ze kwamen tot een overeenkomst met productiemaatschappij Vivid Entertainment, waarmee ze een deal van vijf miljoen dollar afsloten. En dat was het begin van Kimmy’s glansrijke carrière.

View this post on Instagram

I loved my glam this night. @makeupbymario @michaelsilvahair @tombachik

A post shared by Kim Kardashian West (@kimkardashian) on

‘Keeping Up With the Kardashians’

In hetzelfde jaar waarin Kims sekstape was gelekt, sloten ze een deal af met Ryan Seacrest voor ‘Keeping Up With the Kardashians’. De show waarin het leven van Kim en haar zussen centraal staat, sloeg meteen aan bij het grote publiek.

Wel zorgde Kris Jenner ervoor dat de show op geen enkele manier in verband werd gebracht met Kims seksfilmpje. In plaats daarvan kozen ze voor een verhaal over hoe de lompheid de familie de harten van het productieteam had gewonnen. #soundslegit

Ondanks het feit dat de zusjes in principe niets deden waar je talent voor moet hebben, werd ‘Keeping Up With the Kardashians’ een enorm succes. Het grote publiek kon geen genoeg van ze krijgen en al snel volgde een aantal spin-offs van de show.

Hun bekendheid groeide razendsnel en daarmee ook hun bankrekening. Alle mogelijke manieren om nóg bekender te worden werden met beide handen gegrepen, waardoor de familie inmiddels onder andere een kledinglijn, make-up, apps en parfum heeft gelanceerd.

View this post on Instagram

Lighting Is Everything ✨ New @lumeecase’s now in stock for the iPhone XR, XS and XS Max. Jump start your holiday shopping with free domestic shipping site-wide. Link in bio to shop

A post shared by Kim Kardashian West (@kimkardashian) on

Daar komt bij dat de familie precies op het goede moment wereldberoemd werd. Sociale media zoals Twitter en Instagram werden steeds populairder, en op die golf surften de zussen en hun moeder graag mee. Op dit moment zijn de Kardashians populairder dan ooit.

Kim Kardashian heeft nu 120 miljoen volgers op Instagram en het ziet er niet naar uit dat dat aantal snel zal slinken. Zij en haar zussen weten precies hoe ze het publiek moeten bespelen en gebruiken die kennis om nóg beroemder te worden – voor zover dat nog mogelijk is.

De twee gezichten van de Kardashians

Reageer op artikel:
Voor eens en altijd: waarom Kim Kardashian beroemd is
Sluiten