Surinde
Surinde Love & Life 8 mrt 2019

Vrouwendag: wij vroegen 8 vrouwen (én mannen) waar zij het fierst op zijn

Vandaag is het Internationale Vrouwendag en wij zouden NSMBL niet zijn als we deze dag zomaar lieten passeren. We vroegen ons af op welke prestaties vrouwen het meest fier zijn en trokken met die vraag dan ook de Meir op. Deze straffe dames (en heren) voorzagen ons van antwoord. 

Kato (19) is heel fier op zichzelf. En terecht ook! Door zich goed voor te bereiden en zich volledig te smijten tijdens een auditie voor een theateropleiding, is het haar (zelfs met gebroken been) gelukt een plaatsje te veroveren.

internationale vrouwendag

Toen we Maarten (32) vroegen op welke vrouwen in zijn leven hij fier was, had hij dadelijk een antwoord klaar. “Ik ben echt trots op mijn zus, ze heeft onlangs promotie gemaakt op haar werk. Ik ben er zeker van dat ze haar nieuwe functie ook geweldig gaat invullen.”

Sandra is aan het winkelen met haar dochter wanneer we haar aanspreken. Dat ze fier is op haar kroost zie je zo, maar wij willen natuurlijk weten wat haar trots maakt op zichzelf.

“Ik ben trots dat ik heel zelfstandig ben. Mijn eigen werk, mijn eigen appartement, mijn eigen spullen … ik kan doen en laten wat ik wil zonder afhankelijk te zijn van iemand anders.” Sandra wenst haar dochter precies hetzelfde toe, en “dat ze zich goed voelt in wat ze doet en haar eigen keuzes kan maken. Maar dat komt helemaal goed.”

internationale vrouwendag

Fien (23) loopt momenteel stage bij een reclamebedrijf in Antwerpen. Ze is trots op de manier hoe ze haar taken aanpakt en op het feit dat ze alle kansen die ze op stage krijgt met beide handen grijpt.

internationale vrouwendag

Op de Meir kwamen we Kyle (19) en zijn vriendin tegen, hij leek ons de ideale persoon om te antwoorden op onze vraag. Hij is heel trots op zijn vriendin omdat ze nog maar net afgestudeerd is en alweer voor een nieuwe uitdaging gaat, namelijk een opleiding leerkracht lager onderwijs.

internationale vrouwendag

Luka (rechts) en Marilou studeren samen fotografie en gelukkig vinden ze het niet erg om op deze regenachtige dag mee op de foto te gaan. Luka: “Ik heb heel lang moeten zeuren om fotografie te mogen studeren en ik ben trots dat ik heb volgehouden. Mijn familie was er niet zo voor te vinden, ze waren bang dat ik geen job zou vinden.”

“Ik heb gezocht naar argumenten en uiteindelijk ben je nooit zéker van een job, je kunt alleen maar proberen en blijven doorzetten. En blijven zagen in mijn geval (lacht). Uiteindelijk hebben mijn ouders gezegd ‘Doe maar en bewijs dat je een job vindt.’ Dat is dus het plan.”

Marilou: “Ik ben trots dat ik de stap heb durven zetten om naar de hogeschool te gaan. Ik heb leerstoornissen en dat had me kunnen tegenhouden.” But it didn’t, you go girl!

internationale vrouwendag

En omdat we op Internationale Vrouwendag natuurlijk álle vrouwen vieren polsten we meteen ook op wie de twee vriendinnen nog trots zijn.

Marilou: “Op een vriendin die zwanger is. Ze is al heel lang samen met haar vriend, en het was al lang haar droom om kindjes te krijgen.” Luka is dan weer trots op haar mama: “Mijn ouders zijn net gescheiden, dat was een moeilijke stap. Ze zijn nu goed uit elkaar en ik ben trots dat ze doorzet.”

Vrouwendag: Zonder deze vrouwen had ons leven er héél anders uitgezien

PS: NSMBL is er nu ook elke vrijdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook.Reageer op artikel:
Vrouwendag: wij vroegen 8 vrouwen (én mannen) waar zij het fierst op zijn
Sluiten