Love & Life 30 jan 2019 Lesley

6 dingen die wij vrouwen echt niet begrijpen van mannen

“Oké” betekent bij mannen ook echt gewoon oké, dus bespaar je de moeite om er een extra betekenis achter te zoeken. Die is er écht niet. En zo zijn er nog wel een paar dingen die wij echt niet begrijpen van mannen. 

1. Mannen en gamen

Mannen kunnen zich uren vermaken met hun games. Maar als je er even over nadenkt, is het helemaal niet zo onlogisch. In een game kunt je zijn wie je wilt en jezelf even verstoppen voor de echte wereld (waar de afwas nog gedaan moet worden). En eigenlijk is het ook best schattig hoe blij ze kunnen zijn met een overwinning, toch?

2. Ze zijn anders bij andere mannen

Als je lief bij jou is, is hij mannelijk en stoer, maar kan hij ook lief uit de hoek komen en af en toe smelt je zelfs even door wat hij zegt (ja, echt!). Maar zodra hij bij zijn vrienden is, barst de testosteronbom los en zijn ze, euh, een beetje anders. Bij elke voetbalmatch van zijn favoriete club is het prijs en komt de oerman naar boven. Inclusief oergedrag. En oergeluiden.

mannen vrouwen begrijpen

3. Ze zijn to the point

Vrouwen zijn erop getraind dubbele bodems en extra betekenislagen te ontdekken in simpele berichten. Een simpele “oké” van onze crush resulteert in een ellenlang gesprek met je beste vriendin over wat hij zou kunnen bedoelen. En dat eindigt meestal in tranen omdat hij vast bedoelt dat hij je niet meer leuk vindt.

Mannen. Redeneren. Niet. Zo. “Oké” is oké. Ja, echt. Zeker op WhatsApp willen ze duidelijk en helder communiceren. Maar komaan, mannen, wij doen de moeite om hele alinea’s tekst in dat kleine kadertje te proppen, en dan reageren jullie met “oké”? Niet oké!

4. Ze lossen alles zelf op

Zelfs als jij het eigenlijk beter weet, ja. Mannen willen geen hulp accepteren. Ze willen zelf de beste en de sterkste zijn. En als de kapotte douche gerepareerd moet worden, dan doet hij het zelf wel even. Een loodgieter is nergens voor nodig. Het kan alleen zijn dat je nog zo’n zes maanden met een lekkende kraan zit en … je uiteindelijk toch zélf een loodgieter moet bellen.

mannen vrouwen begrijpen

5. Ze onthouden data niet goed

Of beter: ze onthouden data selectief. Wie er honderd jaar geleden het WK Voetbal won, weet hij nog perfect, maar je verjaardag is iets moeilijker. En zijn eigen agenda bijhouden? Waarom zou hij dat doen als jij de zijne tot in de puntjes beheert?

6. Mannen houden het graag simpel

We zeiden het al: mannen doen niet aan tussen de regels lezen. Als hij het druk heeft en vervolgens drie dagen niks van zich laat horen heeft hij het waarschijnlijk écht druk. Mannen zeggen waar het op staat. Soms is dat leuk, soms wat minder.

Leiden die verschillen soms weleens tot ruzieNo worries, komt bij de beste koppels voor.

13 nutteloze maar herkenbare ruzies in een relatie

PS: NSMBL is er nu ook elke vrijdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook.Famme

Reageer op artikel:
6 dingen die wij vrouwen echt niet begrijpen van mannen
Sluiten