Lesley
Lesley Love & Life 13 aug 2019

9 mannen onthullen: moet een vrouw meebetalen op een eerste date of niet?

Mannen zijn moeilijk te doorgronden. Ze vertellen minder snel wat ze écht voelen en denken. Daarom stelt NSMBL wekelijks een prangende vraag aan deze toffe mannen, zonder rond de pot te draaien. Thank you guys, jullie maken het leven net ietsje gemakkelijker voor ons. Deze week: moet een vrouw meebetalen op een eerste date of niet? 

Max (24)

‘Uiteraard, dat vind ik maar normaal.’

Steven (22)

‘Ja, absoluut. Ze moet het alleszins voorstellen. Waarom blijven we ervan uitgaan dat mannen moeten betalen? Dan hoor ik de feministen plots niet meer hé. We zijn gelijk dus ik ga ervan uit dat dat erkend wordt. Ik zal waarschijnlijk alsnog de rekening alleen betalen, maar ik moet wel weten dat je dat niet verwacht.’

Luke (23)

‘Ik vind het wel fijn als ze het voorstelt, al mag een man zich ook weleens gentleman kunnen voelen en de rekening betalen.’

Bram (20)

‘Als ik de eerste keer betaal, mag zij dat de tweede keer wel doen – of andersom. Maar als mijn wifey eten verdient en ik wil trakteren, dan trakteer ik.’

Janus (22)

‘Fifty-fifty lijkt me eerlijk.’

Lucas (19)

‘Ik denk dat dat maar eerlijk is. Het is niet omdat ik interesse toon dat ik alles moet betalen.’

Arne (23)

‘Dat vind ik niet. Mannen mogen gerust wat meer initiatief nemen in het begin.’

Lennert (23)

‘Ah natuurlijk. Ga maar eens op date naar de cinéma. Daar moet je godmiljaar een lening aangaan om popcorn te kunnen betalen.’

Joshua (22)

‘Wanneer ik op voorhand heb gezegd dat ik ga betalen, dan vind ik niet dat ze per se nog moet tegenstribbelen. Dankbaarheid apprecieer ik natuurlijk wél. Wanneer er niks duidelijk is afgesproken, is het natuurlijk wel fijn dat ze dat niet als vanzelfsprekend opvat.’

Zie je een van deze toffe mannen wel zitten? Dan moet NSMBL je teleurstellen, de mannen wensen anoniem te blijven. De volledige namen zijn enkel bekend bij de redactie.

Meer confessions te weten komen?

PS: NSMBL is er nu ook elke woensdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook. Schrijf je in voor je wekelijkse portie onzin!

Reageer op artikel:
9 mannen onthullen: moet een vrouw meebetalen op een eerste date of niet?
Sluiten