Surinde
Surinde Love & Life 7 mei 2019

Als vrouw zou je moeten kunnen gaan en staan waar je wilt

We worden er keer op keer mee geconfronteerd: je voelt je niet veilig wanneer je ‘s avonds over straat loopt, wordt aangesproken of nagefloten, en er is altijd wel die ene blik die dat korte rokje toch net iets te gewaagd maakt. En dat terwijl je als vrouw zou moeten kunnen gaan en staan waar je wilt. Dat dat helaas nog steeds niet zo is, bewijst de recente moord op Julie Van Espen. Het internet ontploft met reacties, steunberichten en … goedbedoelde raad waar wij zo onze twijfels bij hebben.

Dit zegt het internet

Er zijn altijd mensen die hun mening online delen, en in dit geval is dat niet anders. Sommige berichten bieden steun, terwijl anderen er nog maar eens op wijzen dat er nog veel werk aan de winkel is.

Niet zeker of we dit zelfs een tip kunnen noemen

Het maakt absoluut niet uit hoe je eruitziet, wat je aan hebt of welke haarstijl je hebt. Er kan even goed ook aan los haar worden getrokken, dus moeten we nu integraal ons haar laten afscheren?

TIP 1: Blijf van ons haar af. En van de rest van ons lijf. Wel bedankt.

Stof tot nadenken

Nu begrijp je waarom je ouders altijd zeuren dat je ze een berichtje moet sturen. Doe dat in het vervolg zodat zij niet bang zitten afwachten terwijl jij aan het feesten bent.

Mars tegen seksueel geweld

Een heel mooi initiatief! Op zondag 12 mei kun je meelopen met de mars tegen (seksueel) geweld en steun bieden aan de slachtoffers hiervan. Het is spijtig dat er eerst iets verschrikkelijks moet gebeuren om iedereen wakker te schudden en in gang te zetten.

Helemaal mee akkoord

On point

Onze innerlijke feministe juicht deze post toe!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Charlie Magazine (@charliemagazine) op

Hoe help je iemand die met paniekaanvallen kampt? Leen Dendievel weet raad

PS: NSMBL is er nu ook elke woensdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook.Reageer op artikel:
Als vrouw zou je moeten kunnen gaan en staan waar je wilt
Sluiten