Lesley
Lesley Love & Life 2 mei 2019

5 herkenbare situaties als je het geweldig vindt om vroeg te gaan slapen

Als je plannen hebt, kun je blijven gaan, maar stiekem zit je op vrijdagavond liever in de zetel dan op café. Een werkweek is vermoeiend en jij bent, euh, moe. Deze 5 situaties herken je meteen als jij ook vroeg gaat slapen.

1. Na 21u afspreken: no way!

Zo laat nog afspreken? NOOIT. Je vrienden weten dat ze vierkant worden uitgelachen als ze vragen om af te spreken na negenen, al zeker op een doordeweekse dag. Ze weten goed genoeg dat je al lang met je pyjama en een lekker warm dekentje in de zetel ligt.

vroeg slapen

2. Je mist je bed altijd (vooral wanneer je er net uit bent)

Je bent nog maar nét opgestaan en je wilt alweer terug dat warme en knusse bedje in. Te veel slaap bestaat niet voor jou. Absoluut niet.

vroeg slapen

3. Laat gaan slapen betekent: ochtendhumeur

Ken je dat meisje uit ‘The Ring’ dat uit de televisie kruipt? Dat ben jij als je niet genoeg hebt geslapen. Jouw zinnen bestaan enkel uit wat onverstaanbaar gegrom en je collega’s kunnen er maar beter voor zorgen dat de koffie niet op is. Tenminste, als ze die scène uit die horrorfilm niet zelf willen meemaken.

vroeg slapen

4. Je rekent uit hoeveel uur je kunt slapen

Voordat je gaat slapen, check je altijd nog even hoe lang je hebt om te slapen. Minder dan negen uur nachtrust is eigenlijk ondenkbaar – jij vindt het veel te geweldig om te beseffen dat je lang naar dromenland mag.

vroeg slapen

5. Films uitkijken lukt (bijna) nooit

Je kunt echt wel genieten van een filmavondje. Maar als de film te laat begint of te lang duurt, dan ben je waarschijnlijk al snel aan het wegdommelen.

Slapen is niet enkel hemels, het is ook belangrijk. Je krijgt minder rimpels, hebt een betere weerstand en krijgt een beter humeur. Je leven is gewoon beter als je genoeg geslapen hebt. Geef maar toe, je wilt eigenlijk gewoon nu al je bed in duiken.

PS: NSMBL is er nu ook elke woensdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook. Schrijf je in voor je wekelijkse portie onzin!

Reageer op artikel:
5 herkenbare situaties als je het geweldig vindt om vroeg te gaan slapen
Sluiten