Hoe je vrienden kunt maken als je alleen reist

Hoe je vrienden kunt maken als je alleen reist

Tegenwoordig is een solotrip de normaalste zaak van de wereld, maar het blijft lastig om vrienden te maken als je alleen reist. Met deze tips verdwijnen al je zorgen als sneeuw voor de Zuid-Amerikaanse zon en ga jij vanaf nu zonder stress op reis.

Een reis maken in je eentje is spannend, vooral omdat veel mensen bang zijn dat ze niet snel genoeg contact maken met anderen. Alleen reizen is iets wat je ooit gedaan moet hebben en het hoeft niet eenzaam te zijn. Toch is vrienden maken onderweg wel belangrijk, maar met deze tips heb jij die skill in geen tijd onder de knie.

1. Skip het hotel

Hotels zijn over het algemeen niet georiënteerd op mensen die alleen reizen en je zult merken dat je er moeilijk contact maakt met anderen. Probeer in plaats daarvan Airbnb’s. Met een beetje geluk heb jij een leuke gastheer of gastvrouw die je gids kan zijn of misschien win je zelfs een vriend voor het leven.

In plaats van een Airbnb kun je natuurlijk ook voor een hostel gaan. Het kost je niet veel, en hostels hebben vaak gemeenschappelijke ruimtes waar je voor je het weet contact hebt gemaakt met andere gasten – die vaak ook alleen reizen!

2. Verblijf in slaapzalen

Een andere tip is om in slaapzalen te verblijven waar minimaal vier bedden staan. Op die manier heb je de garantie dat je in contact komt met andere reizigers en hoef je niet ongemakkelijk in je eentje te eten.

3. Doe veel verschillende activiteiten

Je zult je verbazen over hoeveel mensen er alleen reizen. Het is misschien wel de gemakkelijkste manier om nieuwe mensen te leren kennen door verschillende activiteiten te boeken. Daarnaast maakt het de activiteit nog leuker wanneer je met andere mensen op pad bent. In je eentje kanoën is minder leuk (en enger) dan met een gezellige amiga aan je zijde

4. Accepteer alle uitnodigingen

Onthoud dat dit niet geldt wanneer je om drie uur ‘s nachts door een steegje in Rio de Janeiro loopt en een man vraagt of hij je een leuke bar mag laten zien. Maar over het algemeen is het verstandig om zoveel mogelijk yassss te zeggen tegen de voorstellen van je medereizigers. Of het nu een museumbezoekje of een etentje is, zeg ja en ga vrienden maken!

5. Denk klein

Zoek mensen op wat rustigere plaatsen. Je gaat bijvoorbeeld niet naar Times Square om een reismaatje te zoeken, maar een lokale bar is wél een goede optie.

6. Praat veel

Misschien vind je smalltalk ongemakkelijk, maar dit is wel een van de beste manieren om uiteindelijk tot een echt gesprek te komen. Stel open vragen en stel je geïnteresseerd op (of doe alsof, hebben ze toch niet door).

7. Treed buiten je comfortzone

Alleen op reis gaan ligt misschien al buiten je comfortzone, maar ook ter plaatse is het belangrijk om dingen te doen die je normaal niet zou doen. Ga uiteten in je eentje, doe een drankje aan de bar, ga joggen of neem kooklessen, je zult zien dat je snel genoeg nieuwe mensen ontmoet.

8. Ga daar waar de mensen zijn

Dit klinkt misschien logisch, maar zorg ervoor dat je altijd mensen opzoekt. In plaats van eten te bestellen ga je naar buiten om je eten te halen. Kies een wandelroute die erg populair is in plaats van een onbekende route. Op die manier ben je altijd onder de mensen en maak je vanzelf contact.

9. Judge niet!

Sta open voor contacten die je normaal gesproken niet zou maken, je weet maar nooit wat eruit komt.

10. Onthoud dat je niks te verliezen hebt

Misschien wel het belangrijkste: je hebt niks te verliezen. Vraag gewoon aan die wildvreemde of hij of zij samen iets wil gaan doen. In het ergste geval zeggen ze nee. En dan? Door naar de volgende.

Nieuwe vrienden maken in je twenties? Met deze 5 tips lukt het je sowieso