Britt
Britt Entertainment 9 mei 2019

4 vreemde feiten uit ‘The Lion King’ waar je nog niet eerder bij stilstond

Anna die wil trouwen met een man die ze één dag kent, Tarzan die plots Amerikaans spreekt in plaats van Brits en Ariel die op drie dagen tijd de man van haar leven moet inpalmen… Onze favoriete (en mega awesome) kinderfilms zitten vol met onlogische situaties. Elke week bekijkt NSMBL een kinderfilm met kritische arendsogen om de fouten en rariteiten eruit te filteren. Deze week is ‘The Lion King’ aan de beurt.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Do, or Do Not..There is No try (@simba_1891) op

Als kind (en nu nog steeds) kende je het verhaal van Simba compleet vanbuiten – van (de improvisatieversie) ‘aaaah ivenja mama itsi baba’ tot ‘hakuna matata’. Maar er zijn enkele vreemde feiten uit de film die je vast nog niet eerder waren opgevallen …

1. Alle dieren uit het koninkrijk zijn aanwezig

In de memorabele beginscène waarbij alle dieren zich verzamelen om naar de kleine Simba te komen kijken, stellen we ons toch een belangrijke vraag. Hoe weten al die dieren dat ze naar de grote rots moeten komen? Hebben we soms geheime rooksignalen gemist of hebben ze stiekem allemaal een smartphone?

2. Timo danst de ‘hula’

‘The Lion King’ speelt zich duidelijk in Afrika af. Toch is het gek dat Timo de ‘hula’ begint te dansen, een dans die oorspronkelijk uit Hawaï komt. Moet je ons iets vertellen, Timo?

3. Liefde op het eerste gezicht (of eerder liedje)

Simba en Nala zijn al heel hun leven vrienden, maar na één liedje van Elton John zijn ze smoorverliefd op elkaar. Ga dus gewoon met je vriend(in) naar de karaokebar als je al een tijdje in de friendzone zit. #protip

PS: Simba en Nala zijn eigenlijk nicht en neef van elkaar. #SayWhut?

4. Geesten in de wolken

Als kind hield je je oneindig lang bezig met figuurtjes in de wolken te herkennen, maar je moet je toch wel zorgen beginnen te maken als die figuurtjes tegen je beginnen te praten. Hoe vaak moeten we het nog zeggen? Kijk niet naar paranormale films voor je gaat slapen, Simba.

 

3 redenen waarom de vloek van het beest in ‘Belle en het Beest’ niet realistisch is

PS: NSMBL is er nu ook elke woensdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook.Reageer op artikel:
4 vreemde feiten uit ‘The Lion King’ waar je nog niet eerder bij stilstond
Sluiten