Britt
Britt Entertainment 6 jun 2019

Waarom het vreemd is dat Mulan niet eerder door de mand viel

Anna die wil trouwen met een man die ze één dag kent, Tarzan die plots Amerikaans spreekt in plaats van Brits en Ariel die op drie dagen tijd de man van haar leven moet inpalmen … Onze favoriete (en awesome) kinderfilms zitten vol met onlogische situaties. Elke week bekijkt NSMBL een kinderfilm met kritische arendsogen om de fouten en rariteiten eruit te filteren. Deze week is ‘Mulan’ aan de beurt.

Wie is er nu geen fan van deze Chinese heldin die geen thee kan inschenken, maar wel een keizerrijk kan redden? Toch heeft Disney niet altijd een realistische kijk op de bekende sprookjes en verhalen, want Mulan zou veel sneller door de mand zijn gevallen in de realiteit.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Tala ? (@talas.art) op

Niemand is op de hoogte van een zoon

In het begin van de film wordt er specifiek gevraagd aan de populaire, grote ‘Fa Zhou’ (Mulans vader) om mee op oorlogspad te gaan. Mulan neemt haar vaders plaats in met als ‘improvisatie-excuus’ dat Fa Zhou een zoon heeft. Vindt niemand het dan vreemd dat deze bekende krijger plots een zoon heeft waarvan geen kat op de hoogte blijkt te zijn? #dubbelchecken

Hide Like A Pro

Alle dingen waarbij ze haar geslacht zou kunnen onthullen, doet ze zo ver mogelijk van pottenkijkers. Baden, naar het toilet gaan en zich omkleden doet ze dus nooit waar andere mannen in de buurt zijn. Is er dan geen enkele man die zich afvraagt waarom ze steeds foetsie is? Helaas kreeg ze een kleine hartaanval toen haar vrienden haar in het water hadden gespot. #ikbeneenboom

Mannen uit haar dorp

Niet enkel haar vader wordt opgeroepen, maar ook andere mannen uit haar dorp moeten meevechten. Zou het niet logisch zijn als die mannen haar zouden herkennen?

Lees ook: Waarom de magische kracht van Elsa uit ‘Frozen’ een beetje vreemd is

PS: NSMBL is er nu ook elke woensdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook. Schrijf je in voor je wekelijkse portie onzin!

Reageer op artikel:
Waarom het vreemd is dat Mulan niet eerder door de mand viel
Sluiten