Beauty 30 nov 2018 Alex

Je kunt nu je vagina laten bleken want dat is blijkbaar waar we ons druk om maken

Hallo allemaal en daar zijn we weer met een nieuwe aflevering van ‘De gekke dingen die mensen aan hun lichaam laten doen’. Wist je namelijk dat je – na je anus – blijkbaar ook je vagina kunt laten bleken? Ja hoor, blijkbaar is de kleur van je vagina iets waar je je druk om kunt maken.

Mogen we er even een heel (heel heel heel) diepe UGHHH uit gooien? Wanneer houden we een keer op te geloven dat ons lichaam niet goed is zoals het is? In een tijd waarin body positivity meer aandacht krijgt dan ooit zou je verwachten dat het bleken van een vagina wel het laatste is waar mensen aan denken. MAAR NEE HOOR. Onze vagina is te donker. Moe, dat worden we ervan.

Eh, wat?

Je vagina heeft niet dezelfde kleur als de rest van je lichaam. Dat is nu eenmaal zo. Maar blijkbaar is dat lastig te accepteren, want vrouwen vinden het toch nodig een laserbehandeling te ondergaan die de vagina lichter van kleur maakt.

Er bestaan al langer crèmes die de huid lichter maken, wat we al behoorlijk next level vinden, maar het weglaseren van de kleur van je vagina? Really? Deze behandeling is populair omdat de huid van de vagina er ‘jeugdiger’ uit zou gaan zien.

In een artikel dat in de Britse boulevardblad The Sun verscheen, omschrijft een vrouw de voordelen van de behandeling. Haar vagina zou ‘zachter en meer roze’ zijn, en er daarnaast ‘jonger uitzien omdat hij lichter is’. Het verontrustende aan een bericht als dit is dat de lezer hiermee verteld wordt dat een kinderlijke vagina met zo min mogelijk pigment nodig is om mooi te zijn.

En nu zullen wij echt de laatsten zijn om je te vertellen wat je met je lichaam moet doen, maar hoe jammer is het dat we met een ingreep als deze nog steeds lijken te willen voldoen aan het onrealistische beeld dat van vrouwen wordt geschetst? Een beeld waar we juist zo hard van af proberen te komen.

Je. Vagina. Is. Niet. Te. Donker

Elke vagina is anders. Ze verschillen in vorm, grootte en kleur. Dat is niet raar, dat is nu eenmaal hoe ons lijf eruitziet. En laten we eerlijk zijn, we hebben het er al druk genoeg mee om te proberen aan andere schoonheidsidealen te voldoen – zoals alle lichaamshaar dat niet op je hoofd staat te verwijderen. De kleur van je vagina lijkt ons dus wel het laatste waar je je druk om wilt maken.

Nogmaals, wij gaan jou niet vertellen wat je met je lijf moet doen. Toch hopen we dat je net als wij eens goed met je ogen rolt bij zulke getuigenissen en dat je er niet eens aan denkt om je vagina te laten bleken. Dat is namelijk nergens voor nodig. Je vagina is prima zoals ‘ie is.

Om deze 5 redenen moet je absoluut nooit ‘zin maken’ in seks

Refinery29

Reageer op artikel:
Je kunt nu je vagina laten bleken want dat is blijkbaar waar we ons druk om maken
Sluiten