Jutta
Jutta Home & Interior 5 aug 2019

Planten-hack: deze vijf dingen kun je gebruiken als voeding voor planten

Planten in leven houden is niet zo gemakkelijk als het lijkt (dat belooft voor als je ooit een hond of een kind krijgt). Staan je plantjes er weer verpieterd bij, maar leven ze nog nét? Deze huis-tuin-en-keukenmiddeltjes gebruik je als voeding voor planten. Zo krijgen ze een boost en redden ze het weer wat langer. 

Eierschalen

Gooi eierschalen niet weg wanneer je jezelf trakteert op een omelet. De schaal is namelijk een bron van calcium, wat goed is voor je planten. Ook het kookwater is ideaal om aan je planten te geven als extra boost, dus spoel dat niet zomaar door de gootsteen.

Maak er in plaats daarvan een energiedrankje van voor je plant. Dit doe je door de eierschalen fijn te maken en hier kokend water aan toe te voegen. Laat het mengsel een nacht staan en klaar is je vitamineboost!

Koffie

Koffie is niet alleen lekker voor jou, maar ook voor je plant. Geef je groene vriend daarom een scheutje afgekoelde koffie en daarna een flinke scheut water. Nog beter is koffiedik.

Groene thee is prima voeding voor planten

Ben je meer een theedrinker? Ook dat lust je plant graag! Laat wat groene thee afkoelen en gebruik dit als vitamineboost voor je plant. Thee bevat tannine, een stof die de groei van planten op biologische wijze bevordert. Tip: je kunt gebruikte theezakjes ook in het gietwater doen.

Groente- en fruitafval

Lekker gekookt? Bewaar de schillen van de groentjes en het fruit en laat deze een nachtje weken in gekookt water. Ook zo maak je zelf een prima meststof voor je planten. Klinkt goor, is het zeker, maar alles voor je plant babies, nietwaar?

Kookvocht van aardappelen

Ook het (ongezouten!) kookwater van de groenten of aardappelen die je gekookt hebt is goede voeding voor planten.

Ben je écht hulpeloos wat het verzorgen van je planten betreft? Zo geef je je planten correct water en overleven ze wél.

Roomed

PS: NSMBL is er nu ook elke woensdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook. Schrijf je in voor je wekelijkse portie onzin!

Reageer op artikel:
Planten-hack: deze vijf dingen kun je gebruiken als voeding voor planten
Sluiten