Lesley
Lesley DIY 24 mrt 2018

Zo krijg je die vlekken van je witte sneakers

De eerste keer dat je je witte sneakers draagt, check je om de vijf minuten of het toch echt niet gaat regenen en veeg je flink elk stofje van je schoenen. Langer dan drie dagen hou je dat natuurlijk niet vol. Al snel zitten er overal zwarte vlekken op. Hoe is dat nu weer gebeurd? En belangrijker: hoe krijg je ze weg? 

1. Shampoo

Voor de smerigste vlekken gebruik je gewoon shampoo. Kies voor de mildste variant die je in huis hebt, bij voorkeur een babyshampoo. Neem een schone doek of een tandenborstel en wrijf hiermee de shampoo uit over de vlek. Langzaamaan zou de vlek moeten vervagen of – als je geluk hebt – helemaal verdwijnen.

witte sneakers vlekken

2. Een melaminespons

De structuur van een melaminesponsje (ook wel wonderspons genoemd) is zó dicht dat het ding vlekken kan verwijderen die je normaal niet weg zou krijgen, zoals krijt, viltstift en vet. Je hoeft het sponsje alleen een beetje nat te maken en er zachtjes mee over de canvas of rubberen gedeeltes van je schoen gaan.

vlekken witte sneakers

3. Witte nagellak

Hiermee maak je je schoenen natuurlijk niet écht proper, maar een drupje nagellak in dezelfde tint als je schoenen kan dat ene kleine vlekje wel (deels) verstoppen. Hé, een beetje valsspelen mag en het is in ieder geval een aanlokkelijkere optie dan een compleet nieuw paar kopen.

witte sneakers vlekken

4. Witte natuurazijn

Ze zeggen weleens dat azijn helpt tegen de hik (wij passen toch liever), maar je kunt er ook prima vlekken mee van je schoenen krijgen. Giet wat azijn op een schone doek en wrijf de vlekken er zachtjes af.

witte sneakers vlekken

In de meeste gevallen kun je stoffen sneakers ook gewoon in de wasmachine stoppen, maar dat is wel op eigen risico. Of vervang je veters: kost je bijna niks en je schoenen zien er meteen aanzienlijk schoner uit!

Reageer op artikel:
Zo krijg je die vlekken van je witte sneakers
Sluiten