Lesley
Lesley Love & Life 20 jul 2018

Vijf types orgasmes en hoe je ze krijgt

Vrouwen kunnen op tal van manieren klaarkomen. En hoewel je vaak voor hetzelfde recept kiest, kan afwisseling zeker geen kwaad. Daarom presenteren we je vijf types orgasmes en hoe je ze krijgt!

1. Het clitoraal orgasme

In het hele spectrum van vrouwelijke orgasmes is het clitoriaal orgasme vergelijkbaar met een vanille-ijsje. Jawel, de standaard dus. Ze ontstaan door rechtstreekse aanraking van de clitoris en worden omschreven als lokaal, kortstondig, uitbarstend en scherp.

Hoe krijg je ze (nog meer)? Train eerst solo. Door het masturberen ontdek je snel wat je fijn vindt en wat voor je werkt. Zo kun je later je partner aanwijzingen geven als je merkt dat hij ze nodig heeft.

orgasmes

2. Het vaginaal orgasme

Ook beter bekend als het mystieke G-spot orgasme. Of de G-spot al dan niet bestaat, daar gaan we hier nu niet over discussiëren. Wat zeker vaststaat is dat je ook vaginaal een orgasme kunt krijgen. Wat helaas ook vaststaat is dat niet elke vrouw in staat is op deze manier een hoogtepunt te bereiken.

Vaginale orgasmes ontstaan door penetratie en worden beschreven als langdurige orgasmes die voelbaar zijn over het hele lichaam. Gezegd wordt trouwens dat vrouwen die vaginaal klaarkomen ook meerdere orgasmes na elkaar kunnen krijgen.

Heb je nog nooit een vaginaal orgasme gehad? Geen probleem. Zoals eerder gezegd: niet alle vrouwen zouden op deze manier kunnen klaarkomen. Als eerste zou je dus opzoek moeten gaan naar die beruchte G-spot. Die vind je aan de voorkant van je vagina.

Instructies voor je partner? Laat hem langs achteren naar binnen komen en durf van standje veranderen eens je in de stemming bent. Hoe langer de seks duurt, hoe groter je de kans is dat je de Big O bereikt. En geregeld van standje veranderen zorgt ervoor dat je partner het langer volhoudt.

orgasmes

3. Het duo-orgasme

Een duo-orgasme slaat op een combinatie van het vaginaal en clitoriaal orgasme. Deze orgasmes kunnen tot wel een kwartier duren en eindigen in één gigantisch orgasme.

Voor dubbel plezier moet je dubbel werk leveren. Voor sommige vrouwen is het beste standje hiervoor de missionaris omdat dan zowel de vagina als de clitoris gestimuleerd worden. Maar zet je eens on top, zo heb je meer controle over wat er down there gebeurt en kun je zelf bepalen welke plekjes gestimuleerd worden.

orgasmes

4. Het coregasm

Ja serieus, er bestaat zo iets als een orgasme dat wordt opgewekt door sporten. En voor je nu een veel te duur fitnessabonnement afsluit, dit orgasme is niet onmiddellijk super-mega-fantastisch, maar wel nog steeds lekker en aangenaam.

Heb je toch een fitnessabonnement of ga je graag frequent sporten? Het coregasm ontstaat door je hartslag te verhogen. Na een goede cardiosessie, moet je dus aan je core werken. Concentreer je vooral op je lagere buikspieren, want daar zou het coregasm ontstaan.

Oh ja, één set crunches brengt je waarschijnlijk niet naar een hoogtepunt. Je zult moeten doorgaan tot je het punt van vermoeidheid bereikt en dan nog een beetje verder, tot die heerlijke tintelingen in je onderbuik ontstaan.

orgasmes

5. Het huidorgasme

Het enige instrument dat je nodig hebt om huidorgasmes te krijgen is een beetje muziek. Play that funky music. Waarschijnlijk heb je dit orgasme al ervaren wanneer je je favoriete muziek beluisterde. Je kreeg een koude rilling doorheen je lichaam of kippenvel? Dit noemen onderzoekers huidorgasmes. Of zoals onze Franse buren het zo mooi zeggen: frissons. 

Onderzoekers geloven dat een huidorgasme wordt veroorzaakt door onverwachte veranderingen in de muziek, waardoor de geest abrupt gedwongen wordt van versnelling te veranderen.

Volgens onderzoek is de enige muziek die huidorgasmes kan veroorzaken klassieke muziek, omdat hier crescendo’s en akkoordwisselingen in overvloed zijn. Maar een andere studie toonde ook aan dat mensen meer geneigd zijn te reageren op muziek die vertrouwd is. Dus opnieuw: play that funky music!

Dusss … Waar wacht je nog op? Dankzij deze seksstandjes komt dat orgasme helemaal in orde.

Deze 8 seksstandjes geven vrouwen maximaal plezier

Famme

Reageer op artikel:
Vijf types orgasmes en hoe je ze krijgt
Sluiten