Jutta
Jutta Beauty 28 apr 2019

Dit zijn de vijf soorten vagina’s (en ze zijn allemaal prima)

Het ideaalbeeld van de designervagina mag wat ons betreft meteen de vuilbak van de plastisch chirurg in, want de perfecte vagina bestaat niet. Elke foef of flamoes is uniek, en laat ons daar vooral blij om zijn. Toch kun je over het algemeen vijf verschillende soorten vajayjays onderscheiden. Benieuwd bij welke club jij hoort? Check this out.

Mevrouw gordijn

Bij dit type vagina krult de binnenste schaamlip om de buitenste schaamlip heen. De precieze vorm varieert en bij sommige vrouwen komt er wat meer van de binnenste schaamlippen piepen dan bij andere. Hoe dan ook zou dit de meest voorkomende vagina zijn.

Soorten vagina's
Kylah Benes-Trapp

De tulp

Deze vagina lijkt een beetje op de vorige, alleen zijn de binnenste schaamlippen op een andere manier zichtbaar. De binnenste schaamlippen zijn zichtbaar over de gehele lengte van de buitenste schaamlippen, maar ze steken minder uit dan bij de gordijntjes-vagina.

Soorten vagina's
Kylah Benes-Trapp

De Barbie-foef

Hoewel Barbie eigenlijk helemaal geen zichtbare vagina heeft, is er wel een type naar haar vernoemd. Waarom? De Barbie-vagina is voor veel vrouwen het ideaalbeeld en alles dat hiervan afwijkt zou ‘raar’ zijn. Gek dan toch, dat dit de minst voorkomende vagina van allemaal is. De kenmerken? Bij de Barbie-vagina zitten de binnenste schaamlippen verstopt onder de buitenste.

soorten vagina's
Kylah Benes-Trapp

De puffy vagina

Deze vagina-soort lijkt juist weer op de Ms. Barbie, echter zijn de schaamlippen puffy. Dat betekent dat ze wat voller zijn dan de schaamlippen van Ms. Barbie en het aangezicht daardoor toch anders is.

Soorten vagina's
Kylah Benes-Trapp

Het hoefijzer

Het klinkt nogal oneerbiedig maar de vorm van dit type vagina lijkt een beetje op een paardenhoef. De vagina is bovenaan breder dan onderaan en de binnenste schaamlip zit daarbij verstopt onder de buitenste schaamlippen.

Soorten vagina's
Kylah Benes-Trapp

Hoewel er dus ruwweg vijf soorten vagina’s zijn, kan het best gebeuren dat jij de jouwe niet herkent in een van die types. Wil dat dan zeggen dat er iets mis is met je punani? Helemaal niet. Zoals we al vermeldden: elke vagina is uniek. Nog niet overtuigd?

Volg dan The Vulva Gallery op Instagram, waar (tekeningen van) alle mogelijke vagina’s passeren en open en respectvol over vulva’s gesproken wordt. En gelukkig maar!

Deze vijf dingen denkt hij écht over je vagina

PS: NSMBL is er nu ook elke woensdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook.Reageer op artikel:
Dit zijn de vijf soorten vagina’s (en ze zijn allemaal prima)
Sluiten