Jutta
Jutta Liefde & Seks 31 aug 2019

6 bewijzen dat verliefd zijn exact hetzelfde is als dronken zijn

Dat Beyoncé ‘Drunk In Love’ zong is geen toeval, want als je verliefd bent gedraag je je soms als een complete dronkenmanvrouw. Heerlijk, toch? 

1. De wereld is mooier

Als je een paar glazen rosé hebt weggetikt vind je plots iedereen lief. Je wilt vreemde mensen omhelzen, zegt tegen je beste vriendin hoe mooi ze is en dat je écht zielsveel van haar houdt en dans/zwalpt door het leven. Als je verliefd bent, lijkt iedereen vrolijk en blij. Mensen begroeten je zomaar op straat omdat jij zelf de hele tijd glimlacht. Ja, de wereld is prachtig.

2. Alle remmen gaan los

Op de bar dansen of meedoen met de karaoke lijkt ineens helemaal geen gek idee meer als je alle cocktails van de kaart bent afgegaan. Alcohol laat je je losser en ongeremder voelen. Ook verliefde mensen doen rare dingen. Héél ver omfietsen om maar een glimp van hem op te vangen bijvoorbeeld. Of smoesjes te verzinnen om contact te maken. Dan vraag je hem of hij je ergens mee kan helpen (een spin weghalen of zo) terwijl je het prima zelf zou kunnen.

3. Je bent jaloerser

Dat is dan weer niet zo leuk, jaloers zijn. Als je hebt gedronken of geraakt bent door een van Cupido’s pijlen, kan het wel eens voorkomen dat je dingen ziet die er niet zijn. Vrouwen die je normaal aardig vindt, zijn ineens je concurrenten geworden. En je gaat opscheppen over jezelf. Oeps.

4. Je bent zelfverzekerder

We kennen niet voor niets de uitdrukking ‘jezelf moed indrinken’. Wat eerst een enge situatie leek, omdat je niemand kent op het feestje, blijkt na een paar wijntjes of gin-tonics een ontzettend gezellige bedoening. Je voelt je ineens een stuk zelfverzekerder en gaat veel vlotter babbelen. Als je verliefd bent en die liefde wordt beantwoord, kun je ook ineens de hele wereld aan.

5. Je vindt alles hilarisch

Verliefde mensen lachen en stralen veel meer dan ander mensen. Hun ogen glinsteren en ze lachen om elk grapje van de ander. Als je aangeschoten bent, vind je de normaalste situaties ook ineens hilarisch. Tja, mannen en alcohol, ze doen iets vreemds met je gevoel voor humor.

6. Je wilt meer van het gevoel

Op een gegeven moment gaat de heftigste verliefdheid over, maar jij wilt meer van het fladderige gevoel in je buik. Je wilt warm worden als je aan hem denkt en tintelen als hij je aanraakt. Je wilt zweven. Als je aangeschoten bent, is er altijd één moment dat alles klopt. Voor dat moment ben je nuchter, daarna zit je je op het toilet af te vragen waarom alles draait.

Maar jij wilt je roziger voelen, happy, ontspannen en uitgelaten blij. Zelfs al eindigde de vorige keer dat je dronk in een vreselijke kater, je wilt altijd meer van het heerlijke gevoel.

Lees ook: 12 dingen die je ‘beter kunt’ als je dronken bent

Beautify

PS: NSMBL is er nu ook elke woensdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook. Schrijf je in voor je wekelijkse portie onzin!

Reageer op artikel:
6 bewijzen dat verliefd zijn exact hetzelfde is als dronken zijn
Sluiten