Travel 9 jul 2018 Lesley

9 verlaten locaties voor de bucketlist van de échte avonturiers

Heb jij het wel gehad met al die picture perfect Bali-foto’s en ben je niet vies van een beetje avontuur? Zet deze 9 verlaten locaties dan maar snel op je bucketlist (en op je Instagram-feed). 

1. La Famille Express Shipwreck (Turks- en Caicoseilanden)

Dit vrachtschip zonk tijdens orkaan Frances in 2004 en rust nu op een rif in het water. Door meerdere ladders is het mogelijk geworden om toch toegang te krijgen tot alle delen van het schip. Het is een herkenningspunt geworden voor watersporters en een populaire attractie voor toeristen.

verlaten locaties bucketlist

2. Michigan Central Train Depot (Michigan, Verenigde Staten)

Deze heuvel van omgekeerd marmer is te vinden in een treinstation dat sinds de jaren tachtig is verlaten. Voor de stevigheid voegde een kunstenaar er later nog stalen balken aan toe waardoor je er in alle veiligheid kunt rondneuzen.

verlaten locaties bucketlist

3. Bokor Hill (Cambodja)

Bokor Hill was ooit een Frans dorp, bedoeld als een resort voor de kolonialen in Cambodja. In de wetenschap dat hier veel doden zijn gevallen en het compleet verlaten is, krijg je hier een echt ghost town-gevoel.

verlaten locaties bucketlist

4. Grens tussen Chili en Bolivia

Chili en Bolivia hebben een lange, heftige geschiedenis die ervoor zorgde dat de grensovergang een beangstigende ervaring kon zijn. Deze bus is één van de overblijfselen op de grens die aan dit verleden herinneren.

verlaten locaties bucketlist

5. Spreepark (Berlijn)

Met de val van de Berlijnse muur kwamen ook veel bedrijven ten einde. Spreepark, in het oostelijke deel van Berlijn, hoorde daar ook bij. Het attractiepark wordt nu vooral nog gebruikt als plek om te fotograferen.

verlaten locaties bucketlist

6. Boquete (Panama)

In het noorden van Boquete is langs een waterval een verlaten kasteel te vinden. Het verhaal doet de ronde dat er ooit een man een huis bouwde voor wanneer zijn vrouw met pensioen zou gaan. Helaas overleed ze voordat het helemaal af was.

verlaten locaties bucketlist

7. Preah Vihear (Cambodja)

Deze hindoeïstische tempel ligt op een hoge berg en is vervallen tot een ruïne. De tempel wordt streng bewaakt, maar is zeker de moeite waard om te bekijken.

verlaten locaties bucketlist

8. Collins Beach (Portland, Verenigde Staten)

Je zou misschien denken dat dit een ruimteschip is, maar het is oorspronkelijk een experimentele boot. Fun fact: er heeft zelfs een hele familie in gewoond.

verlaten locaties bucketlist

9. Al Zubarah (Qatar)

Dit zijn de ruïnes van een oud vissersdorpje in Qatar. Het is wel even zoeken: zelfs locals weten deze plek namelijk niet altijd te vinden.

verlaten locaties bucketlist

Nog meer reisinspiratie nodig? Deze alternatieve citytrips zijn minstens even leuk als Parijs en Barcelona (en minder druk!).

Vergeet Parijs en Barcelona: 10 alternatieve citytrips in Europa

Reageer op artikel:
9 verlaten locaties voor de bucketlist van de échte avonturiers
Sluiten