Jutta
Jutta Fashion 8 jul 2019

Dankzij deze lifehack blijven je vergulde juwelen langer goud

Niet iedereen beschikt over genoeg euries om echte gouden juwelen te kopen – zeker met meerdere gaatjes in je oren wordt dat al snel een dure grap. Vergulde juwelen zijn een ideaal alternatief en niemand hoeft te weten dat ze alleen maar gold plated zijn, toch? 

Het probleem met vergulde sieraden is echter dat ze na verloop van tijd afslijten en dan val jij door de mand. Dat kan niet de bedoeling zijn! Tante NSMBL weet gelukkig raad, want tadaaa, hier is een geniale hack waardoor je vergulde juweeltjes langer goud blijven. En het enige dat je daarvoor nodig hebt is doorzichtige nagellak.

Vergulde juwelen langer goud houden

Voor we doorgaan met de hack nog eerst even dit: je vergulde juwelen blijven sowieso langer mooi als je ze niet aanhoudt bij het douchen en ze ook uitdoet telkens je je handen wast. Spuit ook geen producten als parfum of crèmes op de sieraden.

One life hack coming up

En dan nu de hack die het beste werkt van allemaal: smeer doorzichtige nagellak op je juweel. Zo krijg je een extra beschermlaagje waardoor je ringen, armbandjes, oorbellen of halskettingen minder vatbaar zijn voor vuil en water. En dáárdoor verkleurt je sieraad weer minder snel.

Zo pak je het aan

Het is eigenlijk vrij simpel. Je pakt de ring tussen twee vingers en smeert er een dun laagje doorzichtige nagellak over. En nee, daar zie je niks van. Leg de ring daarna ergens neer (wij doen dat meestal op een wit vel papier) zodat de nagellak kan uitdrogen. Het is wel belangrijk om deze hack eens in de zoveel tijd te herhalen, want het nagellak slijt natuurlijk ook van je juwelen.

Niet helemaal zeker? Probeer het eerst op een onzichtbaar hoekje, de sluiting van een vergulde ketting bijvoorbeeld.

Meer juwelen-hacks? We got you covered. 

PS: NSMBL is er nu ook elke woensdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook. Schrijf je in voor je wekelijkse portie onzin!

Reageer op artikel:
Dankzij deze lifehack blijven je vergulde juwelen langer goud
Sluiten