Jutta
Jutta Beauty 4 mei 2019

Dit fabeltje over zelfbruiner willen we asap de wereld uit helpen

Zodra de temperaturen terug draaglijk zijn durven wij vrouwen al eens met blote benen de deur uit. Alleen hebben die dan wel het liefst een kleur die je tenminste kunt onderscheiden van een velletje papier, dus gaan we lustig met zelfbruiner aan de slag. Maar wat als de zon dan toch haar ding doet, kunnen onze fake bruine benen dan verbranden? 

Het antwoord op die vraag is een volmondige ja. Door te kiezen voor zelfbruiner in plaats van uren te zonnen ben je al goed bezig, maar als je je huid vervolgens blootstelt aan de zon ondervind je daar alsnog de schadelijke gevolgen van. Te veel zon zorgt er voor dat je huid sneller veroudert, kan je een lelijke zonneslag opleveren én is absoluut ongezond. Hashtag huidkanker.

Verwar je zelfbruiner daarom vooral niet met zonnecrème, want die kleur uit een potje biedt helemaal geen bescherming.

Het gevaar van zelfbruiner

Het voordeel van zonnen met een fake tan is dat je rustig écht bruin kleurt zonder die vervelende melkflessenfase door te moeten. Dat is echter ook meteen het probleem, want door dat laagje zelfbruiner merk je veel minder snel dat je huid rood kleurt en maak je bijgevolg nog meer kans om te verbranden. #wenen

Zonnecrème x zelfbruiner: zo pak je het aan

Omdat je zolang mogelijk wilt genieten van je kleurtje (uit een potje) hebben we nog een tip voor je: gebruik geen zonnecrème op oliebasis. Die laten het zorgvuldig uitgesmeerde tintje sneller vervagen en da’s net niet wat je wilt.

Het geheim voor een jongere huid: smeer die SPF

PS: NSMBL is er nu ook elke woensdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook.Popsugar

Reageer op artikel:
Dit fabeltje over zelfbruiner willen we asap de wereld uit helpen
Sluiten