Deze hilarische dingen zijn verboden op het Eurovisiesongfestival

Entertainment

Deze hilarische dingen zijn verboden op het Eurovisiesongfestival

Wij zitten nu al vol ongeduld te wachten tot de leukste liedjeswedstrijd ter wereld op acht mei van start gaat. Ook in Lissabon zijn de voorbereidingen op volle gang. Voor de duidelijkheid deelde de organisatie van het Eurovisiesongfestival een lijst van items die je niet mag meebrengen. En daar zitten een paar heel ‘speciale’ spullen bij. 

Verboden op het Eurovisiesongfestival

Ga jij ter plaatse kijken en had je toevallig al golfballen, een verlengsnoer, een hond en een ladder in je bagage gestopt? Sorry, maar dan heb je onderstaande lijst niet goed bekeken. Op de officiële website van het Eurovisie Songfestival staat dat deze 42 dingen om veiligheidsredenen in beslag zullen worden genomen.

Op de lijst staan items zoals explosieven, giftige stoffen en drugs. Jammer, maar oké, we snappen het wel. Dat je geen parasol meesleept, kunnen we ook begrijpen, maar plakband? En touw? En wie zou er nu ooit op het idee komen om een winkelkar mee de arena in te nemen?

Wij zijn dan ook heel benieuwd hoe deze lijst tot stand is gekomen. Misschien was de organisatie van het Eurovisiesongfestival het zo beu dat er wéér eens iemand met een ladder stond, dat ze het nu officieel verbieden?

Twitter was weer blij

De zangwedstrijd wordt voor de allereerste keer gehouden in de Portugese hoofdstad Lissabon en de finale vindt plaats op 12 mei. Reis jij ter plaatse, weet dan dat je gelukkig wél een Belgische vlag mag meenemen.

Toch maar thuis kijken, net als 180 miljoen andere mensen wereldwijd? Maak dan alvast een WhatsApp-groep aan met je vriendinnen en hou je winkelkarretje, ladder en een stel golfballen bij de hand. Op het Eurovisiesongfestival weet je nooit helemaal wat je moet verwachten, je kunt dus maar beter op alles voorbereid zijn.