Elyne
Elyne Travel 3 apr 2019

De veiligste landen in Midden- en Zuid-Amerika voor als je alleen gaat reizen

Wil je graag een reis in je eentje maken maar ben je een bangeschijter? Da’s niks. Wij zijn dat ook en daarom zochten we de veiligste landen in Midden en Zuid-Amerika voor jou uit.

1. Peru

Peru staat op de bucketlist van, euh, zowat iedereen. Het land staat bekend om zijn prachtige natuur. Wandel tussen de bergen naar Machu Picchu, trek de Amazone in, bezoek de Colca Canyon en aanschouw het prachtige Titicacameer.

Peru is bovendien erg veilig.  Het enige waar je op moet letten is dat je geen valse taxi’s neemt. Zij durven je wel eens het driedubbele van het normale bedrag aanrekenen. #echtgebeurd. En ook zakkenrollers kunnen hier en daar wel actief zijn. Maar dat heb je overal natuurlijk.

De veiligste landen in Midden en Zuid-Amerika voor als je alleen gaat reizen

2. Chili

Ook Chili is veilig om alleen naartoe te reizen! Er zijn een paar gebieden waar je moet uitkijken voor oude mijnenvelden. Check dit zeker even wanneer je je reis plant.

In de grote steden moet je opletten voor zakkenrollers die gebruik zouden maken van de ‘mosterd-truc’. Ze gooien iets vies op je kleren, zoals mosterd, en willen dan je kleren schoonmaken. Terwijl zij je T-shirt schoon schrobben, gaat iemand anders er vandoor met je portefeuille. #snodaards

Maar laat dat je zeker niet tegenhouden om de prachtige natuur van Chili te ontdekken! Bezoek de Atacamawoestijn en reis door Patagonië. Chili heeft enorm veel te bieden.

De veiligste landen in Midden en Zuid-Amerika voor als je alleen gaat reizen

3. Panama

Panama staat bekend als een van de veiligste landen van Midden-Amerika. Het wordt wel afgeraden om de provincie Darién te bezoeken aangezien daar tropische ziektes voorkomen. Ook kan het zijn dat illegale bendes zich daar groeperen.

En je moet ook weer opletten voor de zakkenrollers. Ze zitten letterlijk o-ve-ral. Verder is Panama gewoon veilig. Geniet dus van de prachtige natuur en de vele stranden en maak je niet te veel zorgen.

De veiligste landen in Zuid-Amerika voor als je alleen gaat reizen

4. Suriname

Suriname stond misschien niet op je lijstje maar ook dit is een leuk land om alleen te bezoeken. De criminaliteit is er de laatste jaren sterk gedaald. Enkel in de hoofdstad moet je nog opletten voor kleine criminelen.

Trek dus gewoon de natuur in en spot de vele mooie dieren die vertoeven in de Surinaamse jungle.

De veiligste landen in Midden en Zuid-Amerika voor als je alleen gaat reizen

Enkele tips

Wil je enkele tips om veilig te reizen?

Probeer zoveel mogelijk hoofdsteden te vermijden. Dat is namelijk dé place to be voor de zakkenrollers. Zorg dat je er niet uitziet zoals de typische toerist. Draag geen dure juwelen en hang je camera niet constant rond je nek.

Laat niks onbewaakt achter. Moet je naar het toilet en kan er niemand even op je spullen letten? Neem alles mee. Voor je het weet is er iemand mee weg.

We somden trouwens ook de veiligste landen in Azië voor je op.

PS: NSMBL is er nu ook elke woensdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook.Reageer op artikel:
De veiligste landen in Midden- en Zuid-Amerika voor als je alleen gaat reizen
Sluiten