Lesley
Lesley Love & Life 19 apr 2019

Er bestaat een penismuseum en deze vrouwen willen ook een vaginamuseum

In Ierland kun je het penismuseum bezoeken. Best cool, maar ook onze eigen genitaliën verdienen een eigen museum. Dat is althans wat Florence Schlechter dacht, de oprichtster van het vaginamuseum, die momenteel geld inzamelt om een permanent museum te kunnen inrichten. 

Vaginamuseum

Florence heeft een crowdfunding-campagne opgezet om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor haar museum, dat volledig gewijd zal zijn aan vagina’s, vulva’s en de wondere wereld down under. In 2017 organiseerde Florence een eerste tentoonstelling in Edinburgh, en daarna toerde ze het Verenigd Koninkrijk door met een pop-up-versie van het museum.

vaginamuseum

Uiteindelijk kreeg ze de kans om een permanente ruimte in te richten in Camden Market in het noorden van Londen, maar daar heeft ze … maar liefst 300.000 pond voor nodig. Dat museum zal vooral het stigma en de schaamte proberen te doorbreken die vaak nog heerst rond vagina’s, maandstonden en seks.

De bedoeling is om panels, workshops en ook comedyshows aan te bieden in het museum én om samen te werken met medische professionals om steun te bieden aan onder andere transseksuele community’s. Ook topics als toestemming, body image en intersectionaliteit moeten aan bod komen.

Meer info over het museum vind je op de website – en wij zijn alvast benieuwd naar de uitwerking ervan.

Lonely Planet

PS: NSMBL is er nu ook elke woensdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook. Schrijf je in voor je wekelijkse portie onzin!

Reageer op artikel:
Er bestaat een penismuseum en deze vrouwen willen ook een vaginamuseum
Sluiten