Elyne
Elyne Love & Life 18 jan 2020

Uitgaan duur? Dankzij deze 6 tips durf jij de volgende dag gewoon je saldo te checken

Ontelbaar veel shots, wijntjes en biertjes for life, midnight McNuggets en een taxi naar huis: we zijn koninginnen in het geld over de balk smijten.Tijdens een avondje uitgaan lopen de kosten hoog op, maar thuisblijven is geen optie. Wij redden je graag uit de financiële crisis met deze zes tips.

1. Pre-drinks

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, pre-drinks zijn key. En dan hebben we het niet over pre-drinks in een dure cocktailbar, maar gewoon ouderwets thuis indrinken. Haal een fles van je favoriete drank en ga samen met je vrienden thuis wat drankspelletjes spelen. Dit scheelt je zo weer een aantal wodka-Red Bulls van €12,90.

2. Zet jezelf op de gastenlijst

Jezelf op de gastenlijst van je favoriete club zetten is makkelijker dan je denkt. Kijk bijvoorbeeld op de Facebookpagina van de club, vaak vind je daar een link. Geen link te bekennen? Vraag dan rond in je vriendenkring, er is vast wel iemand die iets kan regelen. Scheelt je toch weer inkom én een lange rij.

3. Eet iets op voorhand

Zie het als pre-drinks in de vorm van eten. Als je thuis eet, voorkom je dat je ‘s nachts 30 euro uitgeeft aan frietjes en chicken nuggets bij de McDonalds. Als je liever iets eet ná het stappen – wat wij als geen ander begrijpen – leg dan thuis wat klaar. Zorg dat je bijvoorbeeld een pizza in de vriezer hebt liggen, die je na de wilde avond bakt. Of maak een portie spaghetti te veel. Smaakt altijd.

4. Kies een budget

Geld dat je niet hebt, kun je ook niet uitgeven. Bepaal daarom het bedrag dat je maximaal mag uitgeven en houd het hierbij. En laat je bankkaart thuis, vaak is die de grote boosdoener.

5. Rondjes zijn niet slim

Hoe lullig je je ook voelt als je geen rondje geeft, doe het niet. Zeker als je in een grote groep bent is het geven van een rondje best prijzig. Zo ben je snel door je budget heen. Kies ervoor om voor jezelf drinken te halen en neem ook geen drankjes aan. Het gezegde luidt niet voor niets ’rounds waste pounds’.

6. Split the cab

Of ga gewoon met het openbaar vervoer. Neen, wij luxepoezen stappen maar al te graag in een warme taxi. Gebruik de Uber-app voor een betaalbaar ritje en deel de rit met mensen uit jouw omgeving. Er passen genoeg mensen in een taxi en het is zonde om deze plaatsen onbenut te laten.

Hopelijk heb jij wat aan deze tips en durf je na de volgende avond uitgaan gewoon je banksaldo te checken. Nog steeds niet tevreden? Dankzij deze 5 tips ga je ook minder geld uitgeven.

Save The Student

PS: NSMBL is er nu ook elke woensdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook. Schrijf je in voor je wekelijkse portie onzin!

Reageer op artikel:
Uitgaan duur? Dankzij deze 6 tips durf jij de volgende dag gewoon je saldo te checken
Sluiten