Lesley
Lesley Love & Life 21 mei 2019

Ge-ni-aal: Uber introduceert Quiet Mode waarbij chauffeurs hun mond moeten houden

Uber is – naast Uber Eats – een van de meest geniale uitvindingen van het afgelopen decennium. In een stad waar heel wat Uber-chauffeurs rondrijden heb je binnen de vijf minuten meestal wel een rit gescoord en je komt vaak veel goedkoper uit dan met een gewone taxi. Het enige nadeel? Praatzieke chauffeurs wanneer jij zin hebt in een stille taxirit. Maar binnenkort kun je die dodgen. 

Uber introduceert Quiet Mode

In België kun je (helaas) niet zomaar overal een Uber bestellen, maar toch blijft de dienst erg populair. Zo goed als iedereen kan zich als bestuurder aanbieden en wij hopen stiekem elke keer op een redelijk asociale chauffeur die ons levensverhaal niet per sé wil aanhoren.

Klagen bij Uber gaat ons net iets te ver, maar daar denkt blijkbaar niet iedereen zo over. De dienst kreeg al heel wat klachten over praatzieke chauffeurs, en daarom introduceert Uber nu de Quiet Mode. Passagiers krijgen hierdoor de mogelijkheid om de chauffeur vooraf te verzoeken om tijdens de rit zijn mond dicht te houden.

uber chauffeurs zwijgen

Uber Black

Wij vinden dat een beetje gemeen, maar vooral heel geniaal. Jij ook? Voor je te vroeg juicht, wel nog even dit: de service wordt enkel beschikbaar voor klanten van Uber Black, de premium dienst van Uber. Gebruikers hiervan betalen gemiddeld zo’n zes keer meer dan je voor een normale rit neertelt.

Voor die prijs kun je wel rekenen op een paar extra diensten: zo hebben de rich kids invloed op de temperatuur in het voertuig en kunnen ze hulp krijgen om hun bagage in te laden. Eerlijk is eerlijk: we hebben een hekel aan smalltalk, maar nu ook weer niet zo erg dat we er onze bankrekening voor willen plunderen.

Voorlopig houden we het dus nog wel even bij eindeloze gesprekken over koetjes en kalfjes en doen we een schietgebedje dat er geen file is.

6 tips om met iedereen een tof gesprek te voeren

PS: NSMBL is er nu ook elke woensdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook. Schrijf je in voor je wekelijkse portie onzin!

Reageer op artikel:
Ge-ni-aal: Uber introduceert Quiet Mode waarbij chauffeurs hun mond moeten houden
Sluiten