Lesley
Lesley Love & Life 20 apr 2019

7 types collega’s die iedereen (weleens gehad) heeft

Collega’s zijn een beetje zoals je familie: je hebt er niet voor gekozen om tijd met zo door te brengen, maar je moet er maar het beste van maken, ’cause you’re stuck with them. Dat gezegd zijnde zijn wij dol op (de meeste van) onze collega’s, al zijn deze 7 types wel echt klassiekers. 

1. De praatzieke patser

Fijn dat je gisteren een geslaagde date had, maar moet het hele kantoor dat weten? Dit type is niet zuinig met informatie en doet niet aan samenvatten.

collega's

2. Meeting-lovertje_69

Dit type is dol op vergaderen. Voor elke pietluttigheid roept hij of zij met veel plezier een meeting in het leven, het liefst met zeven overbetaalde en ondergekwalificeerde aanwezigen die twee uur lang geen klop uitvoeren.

types collega's

3. De sarcastische pestkop

Rad van tong. Opmerkzamer dan goed voor hem/haar is. Beschikt over een arsenaal aan sarcastische opmerkingen waar menig comedian jaloers op zou zijn. Also: niet te vertrouwen met Nerf-pistooltjes.

4. De plakker

Op recepties en afterwork-drinks kun je er prat op gaan dat er altijd één iemand blijft plakken, al dan niet aangemoedigd door heel wat wijntjes op kosten van de firma.

5. De vreemde IT’er

Je hebt er geen idee van wat deze man (doorgaans van middelbare leeftijd, kaal en socially awkward) de godganse dag uitvreet, en je hebt er eigenlijk alleen contact mee wanneer je laptop het weer eens begeven heeft.

types collega's

6. De hypocriet

Jij doet al het werk, dit type gaat met de pluimen lopen en steekt ze bij voorkeur ook nog eens heel diep in zijn of haar achterwerk.

types collega's

7. De bondgenoot

De leukste van allemaal: een bondgenoot met wie je over die andere bitchy collega kunt roddelen, die maandagochtenden even erg haat als jij en die weet dat ze ‘Temptation Island’ nog niet mag spoilen omdat je de aflevering nog niet hebt gezien. #unitedwestand

Geen zin om ook nog eens te pendelen met je collega? We got you.

9 smoesjes als je geen zin hebt om samen te reizen met je collega

PS: NSMBL is er nu ook elke woensdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook. Schrijf je in voor je wekelijkse portie onzin!

Reageer op artikel:
7 types collega’s die iedereen (weleens gehad) heeft
Sluiten