Cami
Cami Fashion 16 sep 2018

“I’m gonna pop some tags”: waarom tweedehands winkelen awesome is

Zoals wel velen met een – ahum – shopverslaving zijn we op het einde van de maand broke AF. Gelukkig shoppen steeds meer mensen tegenwoordig tweedehands en wordt het aanbod daardoor enkel groter. Dat is een goede zaak, want tweedehands stukken zijn veel duurzamer en, oh jawel, heel wat goedkoper. 

Experimenteren

De tijd dat tweedehands kledij voor de stinkende seuten van je klas uit het middelbaar was, is helemaal voorbij. Sinds alles retro weer helemaal hot en happening is, gaan steeds meer mensen op zoek naar vintage stukken. Je kunt met tweedehandsstukken lekker experimenteren, want ze zijn toch niet duur. Al is het soms tegen de zin van ‘ons moeder’, die gekke items in de wasmand ziet voorbijkomen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

@naomi for Todd Oldham SS 1995

Een bericht gedeeld door This Was Fashion (@thiswasfashion) op

Exit fast fashion

De jongere generatie is in 2018 best wel woke en realiseert zich dat fast fashion niet altijd de beste oplossing is. Stukken moeten langer meegaan en nog steeds goedkoop zijn en daar bieden tweedehandswinkels een antwoord op.

De Kringwinkels kregen vorig jaar dan ook 25.000 bezoekers meer dan het jaar daarvoor over de vloer en er wordt ook steeds meer kledij dan meubilair verkocht in het tweedehandscircuit. Fernand Costermans kan dus tevreden in zijn handen wrijven. Hij heeft er ongetwijfeld een goed jaar op zitten.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door This Was Fashion (@thiswasfashion) op

En online shoppen dan?

Allemaal goed en wel, maar wij komen tegenwoordig onze zetel niet meer uit om te shoppen. Tweedehands kan natuurlijk ook online, zoals bij The Next Closet bijvoorbeeld. Daar vind je preloved designerstukken aan een mooie prijs. Dubbele win, want zulke items zijn vaak gemaakt om veel langer mee te gaan. Een designerstuk van vorig jaar is dan ook heel wat minder ‘erg’ om in je kast te hebben hangen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Bij #thenextcloset ontdek je de mooiste #vintage treasures waaronder deze chique @gucci hakken en deze two-piece van @chanelofficial. Go back to work in style en #letsstartthisfashionrevolution!✨⠀ Fotografie: @teresahorstmannphotography ⠀ Styling: @esrabuke⠀

Een bericht gedeeld door The Next Closet (@thenextcloset) op

Nog niet helemaal overtuigd? Deze influencers tonen hoe je geweldige tweedehands stukken scoort.

Ga op zoek naar tweedehands topstukken … zoals deze #influencers

Reageer op artikel:
“I’m gonna pop some tags”: waarom tweedehands winkelen awesome is
Sluiten