Deze SS18-trends draag jij moeiteloos deze lente en zomer

Fashion

Deze SS18-trends draag jij moeiteloos deze lente en zomer

De modeweken zitten er alweer op en wij tellen stilaan de dagen af naar het moment waarop we die SS18-trends eindelijk kunnen dragen. Doei parka, hallo leren jasjes. En blijkbaar ook veren, veel geel en plastic. Dit zijn de tien trends die jij deze lente en zomer moeiteloos rockt. 

1. Polkadots

Het klassieke streepjesshirt (zoals wij er vijf, oké, vijftien in onze kast hebben liggen) zal nooit verdwijnen, maar de streepjes moeten deze lente en zomer wel even plaats ruimen voor de polkadots. De bolletjes werden op verschillende catwalks gespot en zijn ook voor gewone stervelingen lekker draagbaar.

 ss18 trends ss18 trends

2. Suit up

Ahh, suits. Ze zien er ongelooflijk cool uit en geven je look een instant upgrade. Kort of lang, een deux-pièceke staat iedereen.

ss18 trends
Bron: Diego Zuko
ss18 trends
Bron: Stockholm Streetstyle
ss18 trends

3. Feather weather

Deze zomer draait het allemaal om veren. Vroeger vaak in je oren, nu mag je all the way gaan. Zowel om naar een chic feestje te gaan als om gewoon met een coffee on the go naar je werk te slenteren.

ss 18 trends
ss 18 trends
Bron: Brooklyn Blonde

4. Big shoulders

En met big bedoelen we ook echt big. Zie het als een reactie op de off-shoulder-trend die de catwalks vorig seizoen domineerde. Hoe opvallender je mouw dit seizoen is, hoe beter.

ss 18 trends
Bron: Isabel Marant
ss 18 trends
Bron: Zara

5. Plastic

Life in plastic, it’s fantastic. Aqua zong het jaren geleden al. Ja, dat betekent dat je je plastic regenjas niet in de kast moet langen hangen tot Pukkelpop. Transparant is the way to go.

ss 18 trends
Bron: Tim Regas
ss 18 trends

6. Qua kleur: fel én pastel

Met kleur zit je dit seizoen sowieso goed. En het beste is: je hebt nog volledig de keuze hoe je die precies invult. Durf je felle kleuren aan of hou je het liever iets neutraler met pastelkleuren? Zolang er maar kleur in je outfit zit, zit je goed.

ss 18 trends ss 18 trends ss 18 trends ss 18 trends

7. Geel, geel en nog eens geel

Ook geel wordt een echte trendkleur dit seizoen. Sowieso al heel zomers, al zouden we het niet meteen combineren met de nieuwe gele beauty-trend.

ss 18 trends ss 18 trends

8. Sporty spice

Die kennen we al wel. Deze trend mag van ons nog wel even blijven duren, want trackpants zijn nu eenmaal comfortabel.

ss 18 trends
Bron: The Fashion Tag
ss 18 trends
Bron: Sydne Style

9. Trenchcoat

Geen nieuwkomer, want is deze trend eigenlijk ooit echt uit geweest? Opvallend: elke grote runway liet de trenchcoat zien. Je kunt je exemplaar overal op dragen: je jeans, een jurk of zelfs … je bikini.

ss 18 trends ss 18 trends

10. Power shorts

Op een festivalwei voel jij je in een jeansshortje helemaal oké. Snappen we. Maar dit seizoen krijgt de short een upgrade en zie je hem in allerlei soorten kleuren en stoffen terug. We love you, denim, but we might cheat on you. 

ss 18 trends ss 18 trends ss 18 trends