Fashion 7 jul 2018 Cami

Tour de fashion: het koersbroekje

We hadden het nooit verwacht, maar Kim Kardashian West heeft ons eindelijk geïnfluenced. Dat we dankzij dit koersbroekje onze luiheid nog harder kunnen verstoppen heeft daar alles mee te maken. Dat we niet weten wat panache of een démarrage is en waarom wielrennen überhaupt een ploegsport is, houden we even stil als de zwangerschap van Kylie.

Kim komt weg met de gekste latex kokerrokken, plastic pumps en see-through bloezen, gewaagde trends waar wij liever braafjes voor passen. Maar nu is het dus toch gebeurd: plots duikt een van haar gekke vestimentaire vlagen in het straatbeeld op. En wij willen er ook eentje.

Een bericht gedeeld door DEPARTURE (@shopdeparture) op

Bikershorts

Mode zou mode niet zijn als de stukken op het eerste zicht toch wat onwennig aanvoelen. We verzamelden een paar voorbeelden die jullie over de eindmeet (ha!) kunnen slepen om de sporttas van vaderlief uit te pluizen of een koersbroekje aan te schaffen.

Een bericht gedeeld door Lauren Ladnier (@laurenladnier) op

Een bericht gedeeld door Stephanie Broek (@stephaniebroek) op

Koerscurves

Het koersbroekje heeft meer pro’s dan enkel je luiheid te verstoppen. Het is zo’n lelijk ding dat het gedoogd lijkt om er met een niet zo perfect lijf eentje te dragen. En imperfectie is toevallig our middle name. Als Kim haar curves erin giet, dan wij ook.

Het koersbroekje is een zoveelste vuist voor de banaliteit en wakkert ons ‘moet just niks’-mantra aan. Verder is een koersbroekje ook ideaal voor op de festivalweide én -camping, maar draag je het evengoed met een chique blazer én het kost zo goed als niets.

In de wielen van Diana

Dat Kim een copycat is, wisten we al langer. Niemand minder dat Lady Di liep vroeger ook al met een koersbroekje rond. Reden te meer om in tijden van Britse Royal Weddings en de Tour De France het sportitem in je outfit te verwerken.

Reageer op artikel:
Tour de fashion: het koersbroekje
Sluiten